CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

23:50 PM

HORA BENIDORM

25ºC

Cel clar

SO 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Una iniciativa que compta amb diferents recomanacions enfocades a mitigar la sequera

"Lo del agua, en serio", la campanya d'Hidraqua que promou l'ús responsable de l'aigua

12 juny 2024
Lo del agua, en serio”, la campaña de Hidraqua que promueve el uso responsable del agua

Enfocada en l'ús responsable de l'aigua durant l'any, L'Ajuntament de Benidorm i Hidraqua arranquen la campanya "Lo del agua, en serio". Una sèrie de recomanacions que, davant el context global de sequera, pretén acostar als ciutadans diferents maneres de reduir el consum d'aigua durant estos mesos.

Esta campanya de conscienciació ciutadana proposa diverses formes quotidianes que permeten regular les grans quantitats d'aigua en la llar i en el manteniment de jardins. Consells senzills que traslladen informació útil i que, a vegades, es desconeix. Estos continguts poden consultar-se íntegrament en la web d'Hidraqua a través de l'enllaç https://www.hidraqua.es/consejos-de-ahorro.

Benidorm té un clima de sol de més de tres-cents dies a l'any, però este temps privilegiat també té els seus inconvenients, convertint períodes secs que acaben en sequera. Una situació que, pel risc natural que esta comporta, pot desembocar en l'origen d'una sequera de conseqüències més visibles i rellevants. Davant això, en el marc de la lluita contra el canvi climàtic.

José Ramón González de Zárate Unamuno, regidor del Cicle de l'Aigua a Benidorm, explica que "donada la ubicació costanera de la ciutat de Benidorm i la seua gran afluència turística, és crucial implementar mesures de conservació de l'aigua. Esta campanya és una de les formes més proactives de conscienciar al municipi de protegir els seus recursos hídrics davant una sequera, així com garantir un desenvolupament turístic més sostenible.

Per part seua, Ciriaco Clemente, gerent d'Hidraqua a la comarca de la Marina, reconeix que és necessari traslladar des de les institucions un missatge que siga eficaç quant a la conscienciació. "Per a això, comptem amb esta campanya que apel·la a la reutilització de l'aigua, i l'ús responsable de l'aigua no sols en residents de Benidorm, sinó, també de visitants", afirma Ciriaco Clemente.

Recaptar el suport de la ciutadania

La campanya proposada està destinada a recaptar el suport de la ciutadania per a evitar l'increment de la sequera, així com incrementar la conscienciació entorn de l'especial importància que té preservar l'aigua al llarg de tot l'any. Per a això, Hidraqua ha posat en marxa la iniciativa a través de diferents canals de comunicació.

Des d'Hidraqua s'anima a la ciutadania a seguir estes recomanacions per a un ús responsable de l'aigua. Coneixent la idiosincràsia del territori i la situació actual de sequera, i el risc que això comporta, Hidraqua sol·licita el suport de tots els ciutadans per a ajudar a pal·liar esta situació seguint els consells que oferixen.