CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

09:11 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'actuació inclou la instal·lació d'un ascensor per a millorar la mobilitat entre el carrer Gris i l'avinguda Jaume I, així com la remodelació del carrer Gris en una plataforma única antilliscant

L'EDUSI de Benidorm millorarà el trànsit per als vianants de les persones amb mobilitat reduïda entre Maravall i Jaume I

07 febrer 2023
Edusi

"Estem creant una ciutat sense barreres, on tots els nostres veïns puguen usar els espais públics en les mateixes condicions. Benidorm és cada vegada més verd, més agradable i més accessible per al trànsit per als vianants dels nostres veïns," ha explicat l'alcalde Toni Pérez hui, en la visita a la nova actuació de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador (EDUSI) de Benidorm, que correspon a la segona fase de les obres de millora en la part sud de Jaume I. Una visita en la qual ha estat acompanyat per membres del govern local i la corporació municipal.

Estes obres milloraran la mobilitat i accessibilitat als carrers que connecten l'Avinguda Jaume I i el Carrer Maravall. Amb noves voreres, zones verdes i un ascensor, esta actuació completarà les millores d'accessibilitat i mobilitat que estan en marxa al voltant d'Alfredo Corral.

"Els aspectes innovadors d'esta actuació de l'EDUSI són la instal·lació d'un ascensor que connectarà el carrer Marqués de Cometes amb el carrer Gris i la renovació completa del carrer Teuladí," ha explicat hui en la visita l'alcalde Toni Pérez. "Així millorem l'accessibilitat i evitem que el pendent existent continue produint molèsties en el trànsit per als vianants."

L'actuació afectarà els carrers Gris, Teuladí i Cadernera "recuperant estos espais públics i fent-los més còmodes, amables i accessibles per als nostres veïns", ha apuntat Pérez. Una de les novetats d'estes obres és "la instal·lació d'un ascensor al costat d'una passarel·la perquè els veïns amb mobilitat reduïda puguen accedir en igualtat de condicions a esta avinguda".

El carrer Teuladí, ja per als vianants, es transformarà en una nova plaça de preferència per als vianants. El paviment actual es canviarà per un antilliscant i es plantaran arbres de gran calibre per a donar una nova vida a este espai públic. L'actuació inclou també nou mobiliari urbà accessible, així com rampes per a l'accés a habitatges, mantenint les entrades i eixides actuals als garatges d'este carrer.

Al carrer Gris s'instal·larà una plataforma única amb paviment antilliscant que donarà preferència al vianant. Gràcies a estes obres s'assegurarà l'accessibilitat en este carrer eliminant els actuals desnivells i escales.

"Estem operant en una zona plenament residencial de Benidorm: ací vivim els bBenidormers. L'EDUSI ho concebem per a això: per a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns," ha afegit l'alcalde. "Es parla molt de la Destinació Turística Intel·ligent, però nosaltres sabem que només serem aqueix gran destí si som capaços d'aconseguir una ciutat on es puga viure. Aquest és el missatge darrere d'estes inversions".

Les obres d'esta segona fase de la millora de la mobilitat i accessibilitat de la zona sud de Jaume I també inclouen la renovació de la xarxa d'aigües. En concret, es milloraran els col·lectors de la xarxa de sanejament d'aigües residuals per a tindre una xarxa de drenatge més funcional i actualitzada. També s'ampliarà la xarxa d'aigües pluvials aprofitant la intervenció per a instal·lar nous pous i embornals.

"En este barri, ja hem renovat tota la lluminària pública gràcies a una ajuda de l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi d'Energia (IDAE)," ha recordat Toni Pérez. "Amb esta operació, ja finalitzada, hem guanyat en estalvi d'energia i en qualitat de vida, i amb l'actuació de l'EDUSI continuarem impulsant la qualitat de vida en este barri residencial."

La inversió de l'actuació de millora de l'accessibilitat i la mobilitat en el sud de Jaume I ascendix als 585.700,96 euros. Cofinançat per l'Ajuntament de Benidorm i els fons europeus FEDER, estes obres responen dos objectius estratègics de l'EDUSI: la millora de la mobilitat i la recuperació i valoració dels espais públics.

SOBRE L'EDUSI DE BENIDORM:

El Programa Operatiu pluriregional d'Espanya 2014-2020, i del Programa Operatiu de Creixement Sostenible (POCS) impulsen l'estratègia DUSI, de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, de la qual Benidorm, tal com establix la Resolució de 4 de maig de 2018 publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) de l'Ordre de la Tercera Convocatòria *HFP/888/2017, ha aconseguit optar i aconseguir un finançament de l'ajuda FEDER de 10 Milions d'Euros, a través de la seua estratègia EDUSI BENIDORM.

L'EDUSI BENIDORM està composta per una sèrie d'finalitats temàtiques, específiques, estratègiques i operatives, englobades a través de 13 Línies d'Actuació, l'impacte social de la qual, mediambiental, econòmic i urbà sobre la ciutat pretén transformar una àrea urbana delimitada de la ciutat en la qual intervindre i regenerar integralment, en llaures a més de produir un impacte i millora global a la ciutat.

Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 1
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 2
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 3
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 4
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 5
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 6
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 7
Audio file