CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

17

07:14 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

En una taula de debat en Fitur, Toni Pérez destaca com l'anàlisi de la dada assegura la inversió, rendibilitat i repercussió de les accions que es desenvolupen

L'alcalde defensa el paper clau de la intel·ligència turística en la reactivació

19 maig 2021
Mesa redonda sobre inteligencia turística en Fitur

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, va tancar la seua agenda d'intervencions en la jornada inaugural Fitur 2021, en l'estand de la Regió de Múrcia, participant en una taula redona sobre l'aplicabilitat de la Intel·ligència Turística compartint panell amb el president de SEGITTUR, Enrique Martínez Marín, amb el cap d'Àrea d'Anàlisi i Intel·ligència Turística de Turisme Costa del Sol, Rafael Fuentes; i amb el director de l'Institut Turístic de la Regió de Múrcia, Juan Francisco Martínez Carrasco.

La coordinadora de l'Àrea d'Innovació de l'institut de Turisme de la Regió de Múrcia, Betlem Hidalgo, va conduir el debat que es va centrar en dos aspectes: el paper que està jugant el sistema d'intel·ligència turística en la reactivació, assenyalant la participació del sector en este, i en com ens està ajudant l'ús de la intel·ligència turística per a convertir el destí en més sostenible i competitiu.

L'alcalde de Benidorm va assenyalar el paradigma de l'aplicació de la IT al món del turisme "és traure el màxim rendiment". A través de l'anàlisi i interpretació de la dada "coneixes l'evolució i pots aplicar previsió i governança". Per a Pérez, en estos moments, "la IT no és una opció; és una necessitat que implica motivació, compromís i responsabilitat per gestionar millor".

Quant a l'ús de la IT, Toni Pérez que "amb ella hem canviat el relat de la sostenibilitat i hem posat per davant la sostenibilitat social, que precedix a l'ambiental i a l'econòmica". Va indicar que "des de l'Administració Municipal cal ser eficaç perquè es treballa amb recursos públics". Va posar com a exemple, el treball de Visit Benidorm amb la interpretació de l'anàlisi de la dada "per a assegurar la inversió, rendibilitat i repercussió de les accions que s'escometen en favor, al cap i a l'últim, de la societat de Benidorm".

Agilitar accions, focalitzar les estratègies i centrar l'acció dels recursos han sigut les tres qüestions que la taula ha evidenciat com a factors de l'aplicabilitat de la IT, reconeixent que s'emmalaltix de polítiques de comunicació més precises.

El president de SEGITTUR va assenyalar la importància de la dada i la seua anàlisi "perquè les dades aclarixen la situació i són eines que faciliten l'actuació". Martínez Marín va reclamar "fugir de la mètrica tradicional del turisme i atendre els indicadors no visibilitzats com el propi destina i la gent que configura la realitat del destí a través d'elements de mètrica més complexos però més eficaços per a atendre la realitat".

Mesa redonda sobre inteligencia turística en Fitur