CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

20

16:50 PM

HORA BENIDORM

24ºC

Cel clar

SO 25km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Per segon any consecutiu i en el Centre Cultural, l'orquestra oferirà un Concert d'Any Nou

La Unió Musical convoca les seues XLI Jornades Músic Culturals en honor a Santa Cecília

24 novembre 2022
La Unión Musical convoca sus XLI Jornadas Músico Culturales en honor a Santa Cecilia.

De les tres societats musicals de la ciutat, la Unió Musical és "la nostra banda més antiga", ha assenyalat Pérez, entitat que ha complit noranta-sis anys i que "prompte començarà els preparatius del seu centenari que esperem amb molta il·lusió".

Entre els actes previstos, l'edil de Cultura va posar l'accent principalment en la presentació del llibre 'Els meus trenta anys com a director de la Unió Musical de Benidorm', de Rafael Domenech Pardo, el divendres 2 de desembre coincidint "amb el seu huitanta aniversari". Jaime Jesús Pérez ha recordat, com va anunciar recentment l'alcalde, Toni Pérez, que l'auditori del Centre Cultural portarà el nom de l'autor de 'Festa a Benidorm', himne oficial de les Festes Majors Patronals.

El regidor de Cultura també va valorar molt positivament la programació per segon any consecutiu del 'Concert d'Any Nou' en el Centre Cultural "el que permet –ha subratllat– als amants de la música gaudir del concert de la Filharmònica de Viena en la televisió" i repetir a la vesprada amb la Unió Musical en una "nova oferta que volem que consolide a Benidorm".

Per part seua, la presidenta de la Unió Musical, M. Carmen García, ha anunciat que els actes de les XLI Jornades Músic-Culturals començaran demà divendres, a les 19.00 h amb la recollida solidària d'aliments per a Creu Roja. També al novembre, el Saló d'Actes de l'Ajuntament acollirà el diumenge 27 el 'Concert del XV aniversari de l'Orquestra de la UMB', també a les 19.00 h.

Desembre, ha prosseguit la presidenta, acollirà el dia 2 la presentació del llibre de Domenech Pardo, en la Sala d'actes de l'Ajuntament, a les 20.00 h. El dissabte 3, a l'Església Parroquial de Sant Jaume i Santa Anna i a la mateixa hora, tindrà lloc el concert de la Brass Band de la UMB. El divendres, 16 de desembre, en la seu de l'entitat, se celebrarà el col·loqui 'Caminant cap al centenari: passat, present i futur de la Unió Musical de Benidorm' en el qual intervindran músics, directius, socis i amants de la música.

M. Carmen García ha abundat que el "dia més intens" serà el dissabte, 17 de desembre, dedicat a Santa Cecília, patrona de la música. A les 15.45 h hi haurà cercavila de la Banda Simfònica; a les 17.00 h, una missa en honor a la santa cantada per la Coral de la UMB; a les 19.00 h se celebrarà el Concert Extraordinari, en el Centre Cultural. La jornada finalitzarà amb el tradicional 'sopar de pa i porta', a les 22.30 h en la seu de la UMB.

Les Jornades Músic-Culturals prosseguiran el dijous, 22 de desembre, va dir García, amb el 'Concert de Nadal", a l'església de Sant Jaume i Santa Anna, a les 20.00 h. El divendres 23, els alumnes de l'Escola de la UMB, a les 11.00 h del matí faran una cercavila per a felicitar Nadal i "recollir les tradicionals estrenes". L'últim dels actes programats en esta edició serà el primer de gener, amb el 'II Concert d'Any Nou', a les 19.00 h, en el Centre Cultural.

M. Carmen García ha aclarit que la Unió Musical compta "amb més de 129 músics federats", que en el concert de Santa Cecília "intervindran més de 80 en l'escenari" i l'entitat reunix "més de mil socis".

Finalment, Vicenta Orquín ha assenyalat que durant el mes de desembre tindran lloc les audicions dels instruments de l'orquestra, flauta, saxofon, violí, viola, percussió. "Tots els instruments –va dir– que componen una banda simfònica i una orquestra" i es va mostrar esperançada en què "tot el poble de Benidorm" participe de les activitats de les XLI Jornades Músic-Culturals.

Audios relacionados
Corte voz 1 Jaime Jesús Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Jaime Jesús Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Carmen García
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Carmen García
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Carmen García
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 6 Vicenta Orquín
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 7 Jaime Jesús Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 8 Jaime Jesús Pérez
Audio file