CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

11:05 AM

HORA BENIDORM

22ºC

Poc núvol

E 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

En el acto central, organizado por la Asociación Sociocultural del cuerpo, se ha reconocido a los agentes jubilados en este último año

La Policía Local de Benidorm conmemora su 180º aniversario

02 març 2024
Actos 180 aniversario Policía Local
Actos 180 aniversario Policía Local

La Policia Local de Benidorm ha commemorat hui el 180é aniversari de la seua fundació amb un acte institucional que s'ha celebrat en el Saló d'Actes de l'Ajuntament. Un aniversari que l'Associació Sociocultural de la Policia Local ha festejat en estos últims dies.

A l'acte institucional han assistit, entre altres, l'alcalde, Toni Pérez; el regidor de Seguretat Ciutadana, Jesús Carrobles; membres de la Corporació municipal; el senador Agustín Almodóbar, els diputats autonòmics José Ramón González de Zárate i Mario Villar, el Comissari de la Policia Local, Luis Martín Arévalo; el Comissari cap del Cos Nacional de Policia, Ceferino Serrano; representants de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil, el jutge degà, Joan Francesc Vives; així com representants de Protecció Civil i Creu Roja, i una representació d'agents del cos de la Policia Local.

Durant l'acte, s'ha agraït la col·laboració amb la Policia Local de les següents persones: Margarita Campos, Juan Ferrer, Jorge Rosillo, Miroslav Zemko, Isabel Ivorra, Alejandra Ramírez i Jesús Girona. Després s'ha reconegut als cinc policies locals que s'han jubilat en l'últim any: Miguel Fariñas, José Luis Solbes, Vicente Terentí, Miguel Márquez i Agustín Gómez. Prèviament, s'ha entregat un record a l'exconcejal de Seguretat Ciutadana fins a l'any passat, Lorenzo Martínez.

Després d'estos reconeixements, en el seu discurs institucional, el Comissari Cap Luis Martín Arévalo ha intervingut per a ressaltar l'"esforç conjunt per mantindre la seguretat i la pau en aquests cent huitanta anys" i ha emfatitzat la "labor fonamental dels agents perquè Benidorm siga lloc prospere i segur", així com el seu "compromís amb la seguretat ciutadana"
Martín Arévalo ha lamentat que el seu esforç "no siga sempre reconegut", a més de mancar de recursos "a causa d'una llei obsoleta". Ha assegurat que "treballarem per la seua actualització en el pròxim congrés que se celebrarà a Benidorm" on també "sol·licitarem les millores que necessitem per a complir el servici amb garanties". No obstant això, ha finalitzat, reiterant "el nostre compromís indestructible amb Benidorm. Som un servici de primera necessitat i vetlem per la igualtat com a prioritat".

Moments després, l'alcalde Toni Pérez ha iniciat el seu discurs recordant que quan es va crear la Policia Local en 1844 "hi havia una Espanya constitucional, que debatia sobre les atribucions i organització municipal" i ha precisat que va ser l'1 de març d'eixe any "quan l'Ajuntament de Benidorm establia les bases per a contractar els primers guardes del terme municipal". "Vostés són hereus d'aquell primer cos de guardes; dels seus deures i obligacions i dels seus drets" ha dit als agents.

El primer edil ha afirmat que ser membre del cos "implica vocació de servici als veïns" i ha advocat per oferir un servici "de qualitat". "Poder presumir de tindre una percepció de seguretat és molt gratificant" ha subratllat. L'alcalde ha animat als agents a "continuar generant el màxim de confiança" i els ha traslladat que "sempre hem atés les vostres reivindicacions, fins i tot quan no eren de la nostra competència".

Després de mostrar "el nostre respecte i admiració pel vostre treball", Pérez ha felicitat públicament" els que s'han jubilat enguany, desitjar-los el millor en esta nova etapa", abans d'"honrar la memòria d'aquells membres de la Policia Local que ja no estan entre nosaltres". "Vos anime a continuar sent exemple de lliurament, disciplina i lleialtat amb la ciutat" ha finalitzat l'alcalde.