CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

16:08 PM

HORA BENIDORM

22ºC

Cel clar

NE 25km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'alcalde Toni Pérez es reunix amb la consellera Salomé Pradas per a abordar les principals necessitats en matèria de medi ambient, aigua, transport i infraestructures

La Generalitat anuncia a Benidorm la redacció d'un nou PORN del parc natural de la Serra Gelada, caducat des de 2015

04 setembre 2023
Salomé Pradas y Toni Pérez hoy, en el Parc Natural de la Serra Gelada.
Salomé Pradas y Toni Pérez hoy, en el Parc Natural de la Serra Gelada.

La Generalitat Valenciana iniciarà de manera immediata la redacció d'un nou pla d'ordenació dels recursos naturals (PORN) del parc natural de la Serra Gelada que substituïsca al que s'està emprant en l'actualitat i que està caducat des de l'any 2015. Així ho han anunciat este dilluns l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, i la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, al final d'una trobada en el qual tots dos han abordat les principals necessitats de la ciutat turística en estes matèries i en el qual també ha participat el secretari autonòmic d'Infraestructures i Transports, Vicente Dómine. La consellera ha anunciat, igualment, el desenvolupament d'altres projectes de gran importància, com la posada en marxa d'un pla de xoc provisional per a millorar la connectivitat entre els municipis de la Marina Baixa, obres per a completar l'electrificació de les línies 1 i 9 del TRAM i millores en la xarxa de sanejament entre Benidorm i l'Alfàs del Pi.

"S'han abordat molts temes molt importants per a Benidorm, per a la comarca de la Marina Baixa i, per tant, també per al conjunt de la Comunitat Valenciana davant el que han sigut huit anys d'inacció, quan no de penalització, no sols a Benidorm sinó a tot el territori per part de l'anterior govern de la Generalitat", ha manifestat l'alcalde benidormer, qui a més ha anticipat l'agraïment de la ciutat per la "sensibilitat" de la consellera davant les seues principals demandes.

"Parlar de medi ambient on està un dels parcs naturals més rellevants de la Comunitat Valenciana i, sens dubte, el més visitat; parlar de connectivitat i infraestructures en el que és una metròpoli de més de 200.000 persones com és la Marina Baixa i vindre, fins i tot, amb deures fets; o parlar de la necessitat de recursos en la depuració d'aigües, en les connexions o les millors infraestructures per a l'atenció de l'aigua depurada, de l'aigua regenerada, en la qual Benidorm és un exemple, i que vinga ja tot encartat i preparat, és com menys per a traslladar-te ja l'agraïment de Benidorm pel teu treball", ha indicat el primer edil a la consellera. Així mateix, Toni Pérez ha defensat que els assumptes tractats abasten "temes que són nuclears per al present i el futur de Benidorm i del conjunt de la Marina Baixa".

"Estem, per tant, molt feliços que per fi alguns assumptes abandonen el calaix de l'oblit per a prendre valor, veure la llum i aplicar mesures eficients i eficaces" perquè "molt prompte siguen una realitat", ha agregat l'alcalde.

Per part seua, la consellera Salomé Pradas ha reconegut que tenia "moltíssimes ganes de vindre a Benidorm" i que "coneixia les vostres reivindicacions i peticions, moltes de les quals feia huit anys que no eren escoltades, sense ser ateses i sense que els seus alcaldes tingueren una interlocució necessària amb la Generalitat Valenciana", després de la qual cosa ha traslladat que "el Consell de Carlos Mazón vol ser un Consell municipalista. Per això, tan prompte com vaig ser nomenada consellera vaig tindre clar que havia de vindre a una ciutat tan important, tan rellevant per a la Comunitat com és Benidorm" Pradas ha destacat que esta ciutat "mereix les millors infraestructures, els millors servicis, perquè són milions els turistes que venen a gaudir de les vostres platges i d'un municipi tan preparat, amb un alcalde i un equip de govern que es desviuen diàriament per oferir els millors servicis, però als quals els faltava una Generalitat Valenciana que atenguera aquelles reivindicacions de la seua competència".

Per això, la responsable autonòmica ha confirmat el "compromís" del nou Govern autonòmic de "reprendre tot allò que es va deixar en un calaix fa huit anys", especialment alguns projectes que ha qualificat d'"importantíssims". El primer d'ells, i que el Consell desenvoluparà amb caràcter prioritari és el nou Pla d'Ordenació de Recursos de la Serra Gelada, un pla que es pretén "iniciar de manera immediata i de la mà de tots els municipis afectats, que s'assenten en este enclavament natural meravellós, des del diàleg i des del consens". "Volem abordar des de la Generalitat esta nova configuració normativa sobre este parc natural parlant amb els alcaldes i els regidors de Medi Ambient, veient des de la raó i des del respecte al medi ambient com podem evolucionar en la compatibilitat d'usos públics i també d'usos agrícoles".

"Este parc natural té el seu PORN caducat des de 2015 i em consta que en diverses ocasions l'alcalde de Benidorm va posar esta qüestió en coneixement de la Generalitat i van mirar cap a un altre costat, deixant a este enclavament sense esta normativa tan important per a ordenar els recursos naturals, però també el gaudi d'un parc que és dels més importants de la Comunitat, un dels vaixells almirall de la naturalesa", ha destacat Salomé Pradas. Per a la consellera, este espai que "és un dels parcs més desconeguts, potser perquè se li ha volgut protegir tant en excés que no s'ha pogut gaudir per la ciutadania i pels turistes", per la qual cosa al seu judici "s'ha d'obrir al fet que es puga gaudir i valorar, sempre des del respecte al nostre medi natural".

"Poden anar de bracet la protecció mediambiental amb el desenvolupament econòmic, agrícola i turístic d'estos enclavaments naturals i ens comprometem al fet que siga així, fent que medi ambient i ús públic siguen compatibles", ha agregat.

Pel que fa a l'aigua i al sanejament, la consellera Pradas ha anunciat que la Generalitat també iniciarà de manera immediata, a través de l'EPSAR, un altre projecte que feia anys que estava aparcat, com és la millora del sanejament entre Benidorm i l'Alfàs del Pi, amb un pressupost de 3,3 milions d'euros, que està previst executar a partir del pròxim mes de novembre.

Igualment, en matèria de transports, Salomé Pradas ha realitzat altres dos anuncis a Benidorm. D'una banda, l'aprovació d'un pla de xoc provisional, amb una duració de dos anys, per a millorar la connectivitat del transport terrestre entre els diferents municipis de la Marina Baixa, que estarà dotat amb 6,8 milions d'euros. Este pla, que estarà en vigor mentre es redacta el nou pla concessional, permetrà millorar les freqüències, els horaris i el servici que es presta. "Hem hagut d'actuar de manera expressa i urgent per a elaborar este pla de xoc provisional davant esta caducitat de concessions i que els ciutadans puguen tindre este servici públic en poques setmanes", ha traslladat la consellera, que ha recordat que "alcaldes de tots els colors fa set anys que reclamen un nou pla concessional del servici de transport per carretera i des del Consell atendrem esta petició, des del consens, perquè siga una realitat com més prompte millor".

D'altra banda, també ha avançat que la seua Conselleria té previst executar en els pròxims anys diferents inversions en les línies 1 i 9 del TRAM d'Alacant, amb un pressupost total de 80 milions d'euros, que es dividiran en tres actuacions diferents per a "connectar de manera tramviària i integral la Marina durant esta legislatura".

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Salome Pradas
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Salome Pradas
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 6 Salome Pradas
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 7 Salomé Pradas
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 8 Salomé Pradas
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 9 Salomé Pradas
Audio file