CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

15:39 PM

HORA BENIDORM

23ºC

Poc núvol

SE 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Una abarrotada Sala d'actes servix d'escenari per a un emotiu acte amb actuacions de la rondalla de Tramuntana i el grup de dansa 'Barros Tinajeros' de Villarrobledo

La Casa de Castella-la Manxa a Benidorm celebra l'acte institucional pel Dia gran de la seua comunitat

04 juny 2023
Acto institucional Día Castilla La Mancha
Acto institucional Día Castilla La Mancha

La Casa de Castella-la Manxa a Benidorm ha celebrat este migdia l'acte institucional que posa el punt final als actes commemoratius del Dia de la comunitat castellana manxega que va tindre lloc el passat 31 de maig i que ha estat organitzat per la Casa regional i l'agrupació Tramuntana.

S'ha desenvolupat en la Sala d'actes de l'Ajuntament de Benidorm amb la presència de l'alcalde en funcions, Toni Pérez, el regidor de Festes en funcions, Jesús Carrobles i diversos membres de la corporació local. En el mateix també es trobaven la presidenta de la Casa de Castella-la Manxa a Benidorm, Loren Torres, el president de l'associació Tramuntana, Honorio Fornier, la reina de la verema, Alba Jiménez i la seua padrina Sandra Alarcón.

Entre els assistents estaven així mateix les reines de les Festes Majors Patronals, Angélica Morenilla i Daniela Talavera, així com el president de la Comissió, Vicente Solaz, i el de l'Associació de Penyes, Ramón Cano.

La jornada, que ha sigut presentada per Yolanda Marcos, s'ha iniciat amb l'actuació de la rondalla del grup Tramuntana. Després d'ells, el mantenidor Juan Rodríguez Cantos, professor i escriptor natural de Casasimarro i exdelegat del Govern a Conca, ha realitzat la seua intervenció en la qual s'ha referit a Benidorm i ha afirmat que "un poble és com és gràcies a l'esforç dels seus habitants, de tots. I a Benidorm tots tenen una funció per igual: oferir als visitants el millor de si mateixos". Rodríguez ha desgranat els seus records de Benidorm des que era molt jove i per això ha recalcat que "és un honor i un privilegi estar hui ací".

Posteriorment, s'ha procedit al lliurament de reconeixements al mantenidor i socis distingits i al nomenament de nous socis d'honor per a donar pas a l'actuació del grup convidat per a esta ocasió. Es tractava de 'Barros Tinajeros' de Villarrobledo, amb una trajectòria des de 2018 "però molt intensa i completa". El grup ha delectat als presents amb les seues jotes, fandangos i seguidilles manxegues.

Finalment, el president de Tramuntana, Honorio Fornier, ha agraït la presència de tots i de l'Ajuntament "per la seua col·laboració", mentre que Loren Torres, presidenta de la casa regional ha fet extensiu l'agraïment a les reines de les festes i a les entitats festeres i ha dit que "és moment per a recordar que hui és un dia de celebració i unió de tots els manxecs".

L'acte l'ha tancat l'alcalde de la ciutat, Toni Pérez, que ha ressenyat que Benidorm "és una terra d'oportunitats que obri portes i que enamora als que venen". L'alcalde ha subratllat que "molts manxecs es van quedar ací amb nosaltres, i per això l'important és estar celebrant hui el dia institucional d'una terra molt volguda per nosaltres".