CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

15

00:51 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La Barqueta obri les portes del seu tradicional Belén format per més de 300 peces

La Barqueta obri les portes del seu tradicional Belén format per més de 300 peces

08 desembre 2023
Belén de La Barqueta

Coincidint amb el Dia de la Immaculada, l'Associació Cultural i Recreativa La Barqueta ha complit amb una de les seues tradicions obrint este divendres les portes del seu tradicional Belén, un dels clàssics de les festes nadalenques a Benidorm i que representa una de les cites imprescindibles d'estes dates. L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha participat en la inauguració oficial d'este pesebre, al costat de l'edil de Festes, Mariló Cebreros, i altres membres de la Corporació Municipal, entre ells el també diputat autonòmic José Ramón González de Zárate. D'esta manera, han acompanyat i abrigallat al president d'esta entitat, Francisco Llorens Orts, Rosera, i a la resta de socis de La Barqueta en la labor que realitzen per a mantindre vives les tradicions locals.

A l'acte també han assistit Angélica Morenilla Such i Daniela Talavera Ventura, reines de les Festes Majors Patronals de 2023, al costat de les seues corts d'honor i majorals de la Comissió de Festes de 2024, encapçalats per la seua presidenta, María Dolores Cano. Les representants festeres, al costat del primer edil, han sigut les encarregades d'encendre les llums d'este Betlem i les primeres que han tingut la sort de poder contemplar-ho.

El Betlem de La Barqueta compta amb més de 300 peces, més d'una vintena d'elles mecanitzades, que representen diferents escenes de la tradició betlemista, com l'Anunciació a la Verge; la cerca de posada amb Josep i Maria a lloms d'un burro; el portal de Betlem; l'anunciació i adoració dels pastors; el castell d'Herodes; els diferents oficis de l'època; o l'adoració dels Reis Mags, entre altres. Igualment, reproduïx fidelment alguns espais de l'antiguitat, com el famós temple El Tresor de Petra.

A partir de hui, pot visitar-se en la seu de l'ACR La Barqueta, situada en el número 62 del carrer Tomás Ortuño, cada dia de la setmana de 10 a 13 i de 17 a 21 hores, fins al pròxim 6 de gener.

Inauguració del Betlem Municipal
El de l'ACR La Barqueta és un dels quatre pesebres que poden visitar-se durant estes dates a Benidorm, juntament amb el monumental instal·lat en la plaça de Nadal; el de la Casa d'Andalusia, en la seua seu del carrer Mercuri; i el Betlem Municipal, confeccionat per l'Associació Betlemista de la Marina Baixa. Este últim s'inaugura este diumenge, a les 12 hores, en el vestíbul de l'Ajuntament.