CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

15

01:58 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'associació de cuiners celebra a la ciutat la seua assemblea autonòmica de la Comunitat Valenciana, la primera presencial des de la pandèmia

EuroToques lliura a Benidorm els seus premis i reconeix Alacant Gastronòmica Solidària, Pedro Martínez, Cuchita Lluch i Ana Botella

26 febrer 2024
EuroToques entrega en Benidorm sus premios y reconoce a Alicante Gastronómica Solidaria, a Pedro Martínez, Cuchita Lluch y Ana Botella

EuroToques, l'Associació de cuiners i cuineres compromesos amb la cuina i el producte, ha celebrat a Benidorm la seua Assemblea Autonòmica de la Comunitat Valenciana, la primera presencial des de la pandèmia, una cita en la qual ha entregat els premis i reconeixements a persones compromeses tant amb l'associació com amb la comunitat en general. L'esdeveniment ha comptat amb la participació de reconeguts xefs com Susi Díaz, Paco Torreblanca, Quique Dacosta, Kiko Moya, Quique Pérez o Quique Cerro, entre altres.

L'associació EuroToques és una organització internacional de cuiners que integra a més de 3.500 professionals de 18 països i que té com a objectius protegir la qualitat i el sabor dels aliments, promoure el bon fer dels artesans de l'alimentació, protegir el patrimoni culinari europeu en la seua diversitat i en els seus orígens, defensar la seguretat d'una alimentació sana en els productes alimentaris i afavorir les combinacions naturals i exigir un etiquetatge correcte per a donar als consumidors una informació clara que els permeta fer la seua elecció amb bons criteris.

Fundada el novembre de 1986 per Pierre Romeyer, Paul Bocuse, Juan Mari Arzak i Pedro Subijana entre altres il·lustres cuiners, a Espanya l'associació està presidida per Andoni Luis Adúriz i compta amb quasi 800 cuiners, amb delegats autonòmics i provincials.

En el lliurament de premis celebrat hui, el premi al Compromís Social ha recaigut a Alacant Gastronòmica Solidària i ha rebut el guardó la seua directora, Gema Amor. El premi a la Dedicació Gastronòmica ha sigut per a EuroToques Castella-la Manxa, recollit pel xef Quique Pérez. El reconeixement a la Difusió Gastronòmica se li ha entregat a la gastrònoma Cuchita Lluch. El guardó a la Visibilitat de la Sala ha sigut per a Ana Botella, cap de sala del Poblet i, finalment, el premi a la Trajectòria EuroToques ha recaigut en Pedro Martínez, gerent del restaurant El Granaíno, d'Elx, entregat per la primera tinenta d'alcalde de Benidorm, Ana Pellicer.

L'edil, en la seua intervenció per a clausurar l'assemblea, ha ressaltat "el talent, coneixement i art culinària de molt alt nivell que s'ha donat cita ací" i ha afirmat que a la ciutat "tenim en marxa, al costat del sector, una estratègia per la qualitat i la innovació que no oblida mai les seues arrels i que procura mantindre les de tots aquells que des de fa dècades fan gran Benidorm sumant el seu esforç al nostre".

La gastronomia, ha continuat Pellicer, és "molt important en una destinació turística" i ha afegit que és fonamental "quan es compta amb uns índexs de fidelitat com els que té Benidorm". Això, ha dit, "mou al sector i als seus professionals a perseguir patrons d'excel·lència en el seu camp, a renovar-se contínuament i a oferir, a l'una, innovació i qualitat".

Pellicer ha considerat que la gastronomia "marida molt bé amb l'oferta de sol i platja en la qual Benidorm és líder" i ha expressat el suport de l'Ajuntament al sector de la restauració amb el 'Benidorm Gastronòmic'. "Apostem per l'excel·lència i la qualitat, des de la simplicitat al refinament, en una destinació plural on l'oferta és amplíssima i qualsevol paladar quedarà satisfet".

En l'agenda de l'Assemblea celebrada figurava també la reorganització d'EuroToques Comunitat Valenciana, amb la designació de nous delegats que lideraran l'associació a la regió. Una iniciativa que, com han assenyalat, cerca enfortir l'estructura interna i garantir una representació efectiva dels membres en totes les localitats.

Audios relacionados
Corte voz 1 Ana Pellicer
Audio file
Corte voz 2 Ana Pellicer
Audio file
Corte voz 3 Ana Pellicer
Audio file
Corte voz 4 Ana Pellicer
Audio file
Corte voz 5 Ana Pellicer
Audio file