CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

05:03 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La ciutat és una de les poques d'Espanya que manté els serveis de neteja o socorrisme els dotze mesos de l'any, amb un elevat nombre d'usuaris fins i tot en temporada baixa

Els treballs de neteja a les platges de Benidorm llancen un balanç de 540 tones de residus recollits en 2023

11 gener 2024
Los trabajos de limpieza en las playas de Benidorm arrojan un balance de 540 toneladas de residuos recogidos en 2023

L'Ajuntament de Benidorm, a través de l'empresa concessionària de la gestió integral de les platges, RA Benidorm, va recollir durant l'any passat una mica més de 540 tones de residus dels arenals de la ciutat i també de la franja de mar més pròxima a la costa. Així es recull en una estadística que ha donat a conéixer este dijous la regidora de Platges, Mónica Gómez, qui ha indicat que estes dades avalen "la importància que per a este Ajuntament té la cura de les nostres platges i el treball diari que fem per a tindre-les en perfecte estat de revista".

L'edil ha recordat que Benidorm "és una de les poques ciutats d'Espanya que manté actius tots els serveis de les platges, com el de neteja o el de salvament i socorrisme, els dotze mesos de l'any. Ací no tanquem mai per temporada", ha matisat Mónica Gómez, qui també ha destacat que "no podria ser d'una altra manera, si tenim en compte que fins i tot en els mesos de temporada baixa el volum d'usuaris és elevadíssim".

Així, el nombre d'operaris que s'encarrega de la neteja de platges puja a 28 treballadors i diferent maquinària, entre ella quatre garbelladores i diferents tractors i altres vehicles per a les diferents tasques. L'edil ha matisat que durant la temporada baixa el nombre d'operaris assolix els 13 peons, quatre conductors, un mecànic, un capatàs i un encarregat, que realitzen la neteja manual de les platges en horari de demà, de 7 a 13.30 hores; i amb maquinària en horari nocturn, entre les 22.30 i les 4.50 hores.

Sobre el balanç de la neteja durant 2023, la responsable municipal de Platges ha explicat que la quantitat total de residus recollits ascendix a 544.500 quilograms, sent la recollida manual de residus sòlids urbans la que major percentatge de deixalles va sumar, amb un total de 360.750 quilograms recollits en els arenals de Llevant, Ponent, Malament *Pas i les cales entre gener i desembre. Este apartat és un dels quals millor reflectix l'ús intensiu de les platges durant els dotze mesos de l'any a Benidorm, ja que, encara que durant la temporada d'estiu òbviament les xifres es multipliquen, "el balanç també demostra que en els mesos de menor ocupació, com a gener o febrer, el volum de residus generats també és molt alt i continuem netejant tant de dia com de nit amb la mateixa intensitat", ha explicat Mónica Gómez.

En concret, durant el mes de gener de 2023, la recollida de residus manual de residus sòlids urbans va aconseguir els 11.600 quilograms; al febrer, els 9.060 kg; al març la quantitat es va incrementar fins als 15.220 kg; a l'abril, a 24.300 kg, una xifra que va ser molt similar al maig, amb 24.860 kg. Al juny es produïx un nou increment fins a obtenir els 37.040 quilograms, mentre que al juliol, agost i setembre les xifres es disparen fins als 67.450, 82.580 i els 38.500 quilos, respectivament. L'últim trimestre de l'any, les xifres van tornar a descendir, amb 25.480, kg. a l'octubre, 12.240 al novembre i, finalment, 12.420 quilos al desembre.

Una altra forma de recollida de residus a les platges és la que es fa per mitjà de les màquines garbelladores, un sistema que també funciona durant els 365 dies de l'any i que al llarg del passat 2023 va arribar a retirar 168.360 quilograms de fem, amb quantitats que van oscil·lar entre els 5.480 quilos –el mes de menor volum– i els 28.100 del mes de major activitat, que va ser novament agost.

la regidora de Platges ha assenyalat que, al costat del treball manual i mecànic que es desenvolupa sobre l'arena, en els mesos de temporada alta la neteja de platges es reforça també per la mar, per mitjà d'una embarcació pelicà per a evitar que plàstics i altres tipus de residus de la mar acabe arribant a la costa. Esta embarcació, que funciona durant els mesos de juny, juliol i agost, va recollir en total 110 quilograms de fem: 30, 30 i 50, respectivament.

Una altra dada destacada és el relacionat amb la recollida selectiva de residus depositats en les papereres específiques per a envasos i per a paper i cartó, de les quals es van retirar 2.280 quilograms, en gran part concentrats durant els mesos d'abril, maig, juny, juliol i agost.

Mónica Gómez ha assenyalat que, a més de tot l'esmentat amb anterioritat, també es duen a terme altres actuacions, com els tractaments relacionats amb la presència de restes de posidònia en la riba. En este sentit, l'edil de Platges ha recordat que a Benidorm no es recullen les restes d'esta planta marina que arriben arrossegats fins a la riba, precisament, "perquè són la millor barrera de protecció natural del nostre litoral i un senyal de la bona salut de l'aigua i els fons marins".

Per a finalitzar, la regidora ha manifestat que les dades sobre la recollida total de residus ens han de portar "que fem una reflexió i siguem conscients de l'enorme quantitat de residus que generem", després de la qual cosa ha fet una crida a la conscienciació dels ciutadans perquè "cuidem també del nostre litoral i intentem reduir" la quantitat de deixalles que diàriament es depositen tant en la mar com en els arenals.

Audios relacionados
Corte voz 1 Mónica Gómez
Audio file
Corte voz 2 Mónica Gómez
Audio file
Corte voz 3 Mónica Gómez
Audio file
Corte voz 4 Mónica Gómez
Audio file
Corte voz 5 Mónica Gómez
Audio file