CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

17

09:28 AM

HORA BENIDORM

24ºC

Poc núvol

S 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Ajuntament i Dinapsis van presentar 'BenidO2rm', valorat en 3 milions d'euros, a la 4a convocatòria d'Accions Urbanes Innovadores

El projecte per a ampliar la zona esportiva del Racó i crear un gran parc inundable passa el primer tall d'Europa

15 març 2019
El proyecto para ampliar la zona deportiva del Rincón y crear un gran parque inundable pasa el primer corte de Europa

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha anunciat hui que el projecte 'BenidO2rm', presentat per l'Ajuntament de la mà de Dinapsis per a desenvolupar un parc urbà inundable i ampliar la zona esportiva del Racó de l'Oix, ha passat el primer tall de la iniciativa Accions Urbanes Innovadores (UIA) de la Unió Europea. Segons ha indicat, esta mateixa setmana l'entitat encarregada de la UIA ha comunicat a l'Ajuntament que el projecte és "elegible" i que ha superat "el primer pas del procés de selecció" per a optar a fons FEDER dins de la quarta convocatòria d'este programa.

Pérez ha recordat que el projecte es va aprovar per unanimitat en ple el passat 28 de gener i que està quantificat en 3 milions d'euros. En cas de ser finalment triat, la Unió Europea finançaria el 80% del cost d'execució.

L'alcalde ha destacat que "Benidorm va tindre la capacitat i la motivació política i tècnica per a presentar-se a la quarta convocatòria de la iniciativa UIA" amb un projecte que engloba una gran àrea verda d'actuació de 30.000 metres quadrats, en la qual "s'integra l'àrea esportiva 'Antonio López', que sumaria un nou camp de futbol als dos existents; l'actual parc urbà del Racó de l'Oix; i la parcel·la municipal situada al costat del centre social La Torreta".

"La peculiaritat d'este parc és que és inundable, solucionant així un important problema" que es donava en la zona "davant episodis de pluja". Així, en la superfície que es correspon amb la parcel·la al costat del centre social planteja construir una bassa de laminació que reculla les aigües pluvials procedents dels barrancs de Barceló i Vessador quan es produïsquen precipitacions. Una vegada recollida, a esta aigua se li retiraria la contaminació d'arrossegament, evitant que la mateixa arribe a la platja; i posteriorment es regeneraria 'in situ' per a ser reutilitzada en el reg del mateix parc, dels camps esportius i també en, un futur, d'altres zones verdes públiques i privades. Esta part inundable del parc està configurada perquè no afecte la resta d'instal·lacions.

A més, esta gran àrea verda i esportiva estaria connectada "amb la gran trama verda que estem completant", que partix des de la zona del Moralet fins a arribar al Racó de l'Oix integrant els parcs de Foietes, L'Aigüera i Séquia Mare i els barrancs de Barceló i Derramador.

Pérez ha afirmat que haver superat esta primera fase evidencia que "estem en la bona direcció", treballant en propostes perquè "Benidorm cresca i cresca bé, en el marc de la sostenibilitat".

Característiques i requisits de la quarta convocatòria UIA

La quarta convocatòria de la iniciativa UIA, a la qual s'han presentat 175 propostes, compta amb un pressupost de 372 milions d'euros per a desenvolupar projectes de tota Europa vinculats a la transició digital, la pobresa urbana, la seguretat urbana, i l'ús sostenible del sòl —solucions basades en la naturalesa—. En esta última àrea temàtica s'emmarca el projecte 'BenidO2rm'.

L'alcalde ha subratllat que "Benidorm, amb Dinapsis Operation & Lab com a soci tecnològic —requisit imprescindible—, va tindre la capacitat i la motivació política i tècnica per a assumir presentar-se a esta quarta convocatòria" amb un projecte que "ha superat la primera fase" i que està "molt ben posicionat". Encara que no hi ha un calendari oficial preestablit, la convocatòria podria resoldre's durant l'estiu.

Les bases del programa UIA contemplen finançar fins al 80% del cost dels projectes seleccionats, amb un import màxim de 5 milions d'euros. Estos projectes han d'executar-se en un termini màxim de 3 anys.