CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

02

16:17 PM

HORA BENIDORM

14ºC

Cel clar

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'Ajuntament prolonga així l'atenció a les famílies més enllà del curs escolar

El programa municipal 'Menjadors a casa' seguix durant el mes de juliol

01 juliol 2020
El programa municipal ‘Menjadors a casa’ sigue durante el mes de julio

El programa municipal 'Menjadors a casa', impulsat per l'Ajuntament de Benidorm, continuarà durant el mes de juliol atenent la població escolar de la ciutat amb beques de menjador dels tipus B a la F. Així ho han informat hui l'alcalde, Toni Pérez, i la regidora d'Educació, Maite Moreno, els qui han precisat que "des de la posada en marxa d'este programa el passat 7 d'abril, s'han entregat prop de 84.000 menús a l'alumnat amb beca de menjador exclòs del sistema de 'vals de compra' de la Conselleria d'Educació".

L'alcalde ha recordat que l'Ajuntament va iniciar este programa "amb la finalitat d'atendre a tota aqueixa població escolar mentre durara la suspensió de l'activitat acadèmica presencial per la crisi sanitària de la Covid-19, suplint el tradicional servei de menjador amb el lliurament de menús setmanals a estos menors, amb independència de la coincidència amb festius o amb vacances com les de Setmana Santa". No obstant això, "ja a la fi de maig decidim prolongar durant tot el mes de juny este programa atesa la situació extraordinària generada per la crisi sanitària que ho és també econòmica i social; i per aqueixa mateixa raó, encara que el curs escolar va finalitzar fa quasi dos setmanes, hem decidit estendre este programa també almenys durant el mes de juliol".

Pérez ha agregat en què "a l'hora de prendre esta decisió hem tingut molt en compte l'opinió i necessitats de les famílies, que en un percentatge molt important ens van traslladar a la fi de maig que eren favorables a la continuïtat de 'Menjadors a casa'". "En la major part dels casos aqueixa necessitat es manté, per això a més de continuar amb el nostre programa creiem que és indispensable que la Conselleria abone les beques de menjador compromeses i no satisfetes als beneficiaris de les beques de la B a la F, o bé concrete les ajudes que el conseller Marzá va anunciar per a ells fa quasi dos mesos".

Per part seua, l'edil d'Educació ha assenyalat que "l'operativa de 'Menjadors a casa' continuarà sent la mateixa que fins ara, amb el lliurament de menús setmanals equilibrats i de 5a gamma elaborats per una empresa local i compostos per primers i segons plats, lactis, fruita i aigua". Després d'incidir en què els menús seguixen "controls sanitaris i dietètics molt estrictes", Moreno ha informat que "mantindrem els mateixos sis punts de repartiment dels menús, el lliurament dels quals continuarà concentrant-se en una única jornada".

Evolució de 'Menjadors a casa'

En el seu primer lliurament, el programa va atendre a més de 500 escolars d'Infantil i Primària amb beques de menjador tipus B, C i D. A partir del 2n lliurament, 'Menjadors a casa' es va ampliar també als beneficiaris de les beques tipus E i F fins a aconseguir els a prop 1.000 escolars. El nombre d'usuaris s'ha anat modulant en funció de les setmanes, amb una mitjana d'atenció d'entre 850 i 900 escolars. A més dels menors amb beques des de la B a la F, també s'ha atés als beneficiaris de les beques de tipus Al fet que tenien incidències amb els 'vals de compra' de Conselleria".

Durant els prop de tres mesos de funcionament de 'Menjadors a Casa' diverses empreses han col·laborat amb este programa, donant aliments que s'han inclòs en els lots setmanals que s'han entregat a les famílies. Els punts de lliurament han estat atesos per voluntaris de la XAC (Xarxa d'Ajuda Col·lectiva), als quals esta setmana s'ha sumat Creu Roja.

A la fi de maig, l'Ajuntament va entregar un breu qüestionari a les famílies per a conéixer les seues necessitats i el grau de satisfacció amb el servici. De les més de 400 famílies que van respondre al qüestionari, el 95% es va mostrar favorable a la continuïtat del programa. A més, el 80% van qualificar de 10 el grau de satisfacció amb el programa; el 97,2% va ressaltar que els menús eren nutricionalment equilibrats; el 93,3% va qualificar de 'molt bona' l'atenció prestada pels voluntaris; i pràcticament el 100% considerava encertats els punts de recollida habilitats per l'Ajuntament de Benidorm.