CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

17

08:50 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Es complix així amb el mandat de licitar la gestió de totes les instal·lacions del complex

El ple aprova la licitació del nou contracte de l'estació d'autobusos, per import de 24,5 milions d'euros

23 gener 2023
Pleno extraordinario Enero 2023

El ple de l'Ajuntament de Benidorm ha aprovat hui en sessió extraordinària, amb el vot a favor del govern local i l'abstenció dels grups de l'oposició, licitar el nou contracte de l'estació d'autobusos. El contracte ix a licitació per un preu de 24.516.647,32 euros, amb el qual es cobrix l'obra realitzada i no amortitzada, i per un període de vint-i-sis anys, deu mesos i huit dies. La licitació es farà per lots. En el primer, estarà inclosa la terminal, la zona comercial de la dàrsena i l'aparcament exterior; mentre que el segon està referit al centre comercial, a l'hotel i aparcament subterrani.

La portaveu de l'equip de govern, Lourdes Caselles, ha explicat que "els plecs de condicions han sigut elaborats pels tècnics municipals" i compten amb "tots els informes favorables", inclòs el de fiscalització definitiva del passat 13 de gener.

Caselles ha apuntat que amb este acord es dona compliment a una sentència de 2012 del Tribunal Suprem –que ratificava una de 2007 del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJ)–, que obligava l'Ajuntament a licitar de nou l'estació i totes les seues instal·lacions.

Així mateix, ha recordat que l'expedient aprovat hui es va originar en 2015 i que des de llavors "s'han celebrat molts plens" entorn d'este assumpte i s'han encarregat, a petició dels tècnics, fins a "cinc valoracions" per a determinar el cost de l'obra i del contracte.

La portaveu ha incidit que eixes valoracions són "l'única despesa que ha tingut l'Ajuntament en tot el procés" de resolució de l'anterior contracte i licitació del nou; i destacat l'"ardu treball" que al llarg d'este temps han realitzat els tècnics de les àrees d'Intervenció i Secretaria.

Prèviament a la licitació del contracte va ser necessari resoldre l'anterior concessió "per mutu acord", continuant així la fórmula per la qual han advocat els tècnics municipals i fins i tot el Consell Jurídic Consultiu (CJ) per a "afavorir els interessos del municipi". Per a això es va crear una comissió paritària formada per tècnics dels departaments d'Intervenció i Secretària i de l'empresa concessionària, i en el si de la qual es van acordar els termes del conveni que va regir la resolució del contracte de mutu acord.

Este conveni es va signar el març de 2022, iniciant-se el procés de redacció dels plecs de condicions del nou contracte aprovat hui, i establix que la mercantil Estació d'Autobusos de Benidorm SL continuarà prestant servei fins que culmine el procés de licitació i hi haja un nou concessionari.