CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

22

02:57 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Els tècnics prenen mostres de l'aigua de xarxa, els aljubs i les fonts en col·legis, escoles infantils i Doble Amor per a comprovar la seua qualitat i descartar la presència de patògens

El Laboratori Municipal analitza les instal·lacions hídriques dels centres educatius de cara a la tornada a escola

08 setembre 2023
El Laboratorio Municipal analiza las instalaciones hídricas de los centros educativos de cara a la vuelta al cole

L'Ajuntament de Benidorm, a través de la Regidoria de Sanitat, ha desenvolupat durant tota esta setmana una campanya de control extraordinària en els centres educatius públics de la localitat per a analitzar la seua xarxa hídrica i verificar la qualitat de l'aigua de cara a l'inici del curs escolar 2023-2024, que arranca dilluns que ve. Així ho ha donat a conéixer la regidora de Sanitat, Ana Pellicer, que ha explicat que esta campanya s'està duent a terme per part dels tècnics del Laboratori Municipal, i ha recordat que Benidorm "és pioner i exemplar" en esta mena d'actuacions, "l'objectiu final de les quals és garantir la seguretat dels milers de xiquets i joves de la nostra ciutat, des del punt de vista sanitari, de cara al seu imminent retorn a les aules".

Pellicer ha explicat que "durant l'aturada estival per les vacances escolars, les canonades en estos centres han estat parades i pràcticament sense ús, per la qual cosa considerem necessari revisar exhaustivament el seu estat per a comprovar que l'aigua que eixirà de les aixetes és de bona qualitat" i, al seu torn, per a descartar la presència de patògens.

Per a això, tècnics del Laboratori Municipal s'han traslladat a cadascuna de les escoles per a prendre mostres i analitzar els paràmetres microbiològics i els paràmetres fisicoquímics, amb els quals s'observa, entre altres coses, que el nivell de clor siga el correcte i que no hi haja presència de bacteris com les de la legionel·la, 'E.coli' i altres. Igualment, per a completar esta actuació, també s'ha dut a terme un procés d'hipercloruració en estes infraestructures.

Esta campanya extraordinària d'analítiques ha abastat a un total de 17 centres educatius: els tretze col·legis públics de Benidorm, les tres escoles infantils municipals així com el centre ocupacional Doble Amor, al qual acudixen persones amb diversitat de tota la Marina Baixa. L'edil de Sanitat ha recordat que, al marge d'estes analítiques especials, el control de les instal·lacions hídriques en els centres educatius es prolonga després durant tot l'any amb analítiques periòdiques tant en la xarxa com en els abeuradors dels menjadors o les fonts que hi ha als patis.

D'altra banda, Ana Pellicer ha explicat que des del Laboratori Municipal també es realitzen rigorosos controls sobre les cuines, els menús que se serviran en tot just uns dies en els menjadors escolars de tots els centres públics de la ciutat i en altres instal·lacions dels centres escolars. En definitiva, "es tracta d'un treball centrat en la prevenció", segons Pellicer, qui a més ha traslladat un missatge a les famílies amb xiquets en els centres escolars de Benidorm: "Per a este Ajuntament, la seguretat sanitària dels més xicotets és una prioritat i posem tots els mitjans al nostre abast perquè així siga".

El Laboratorio Municipal analiza las instalaciones hídricas de los centros educativos de cara a la vuelta al cole
Audios relacionados
Corte voz 1 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Ana Pellicer
Audio file