CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

17

17:55 PM

HORA BENIDORM

17ºC

Poc núvol

S 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

5%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Repassa la història dels vigilants de les talaies que vigilaven la costa davant el perill d'atacs corsaris

El Guardià de la Mar torna de manera permanent a Benidorm Virtual

03 gener 2024
El Guardián del Mar regresa de manera permanente en Benidorm Virtual

Ja es pot visitar a Benidorm Virtual l'exposició 'El guardià de la mar. La Torre de les Caletes' que s'ha pogut gaudir en el Museu Boca del Calvari fins al 19 de novembre passat. La mostra, una vegada digitalitzada, pot contemplar-se de nou, però en esta ocasió en forma de recorregut 360 i de manera permanent.

la regidora de Patrimoni Històric i Cultural, Ana Pellicer, ha recordat que "han sigut milers les persones que han vist l'exposició en el Boca del Calvari, i encara podran ser més en este format", atés que per a accedir "sempre de manera gratuïta i sense horaris" solament cal disposar d'"un ordinador, una tauleta o un telèfon intel·ligent, com el que quasi tots portem en la butxaca".

"Impulsada per l'Ajuntament i el Museu Arqueològic d'Alacant –ha dit Pellicer– l'exposició ha servit per a posar en valor la Torre de les Caletes, la talaia defensiva del segle XVI de la Serra Gelada" i "més encara" després de la seua rehabilitació, que va començar en 2017, ja que "hem pogut recuperar part de la seua història, gràcies als descobriments que han revelat els treballs i el seu posterior estudi pels experts".

L'edil de Patrimoni Històric ha reivindicat "la reconstrucció" de la història dels guardians "encarregats de la vigilància de la costa que ens mantenien a resguard dels atacs corsaris barbarescos que van assolar Benidorm durant quatre-cents anys". Un treball que ha permés aprofundir en "la seua vida quotidiana" i en molts altres detalls que apareixen reflectits en l'exposició.

Tot eixe bagatge i saber es preserva ara en els museus, d'ací "la importància" d'incorporar la mostra al Benidorm Virtual. El 'Guardià' se suma així a 'El turista accidental', 'Femení plural', 'Ferran Freixa, la llum present', a 'Mut Art' i a 'Un esteta renaixentista', sobre la figura de l'almirall Guillén Tato, que conformen la proposta digitalitzada de Patrimoni Històric.

Per a traslladar 'El guardià de la mar' a esta realitat paral·lela, han sigut necessàries desenes de fotografies en 360 graus que, una vegada entrellaçades oferixen "la sensació immersiva, sobretot amb ulleres de realitat augmentada", encara que també en els dispositius mòbils dotats de giroscopi es pot percebre l'efecte a escala.

A les imatges se'ls ha afegit retrats, mapes i textos amb els quals l'usuari pot interactuar per a saber més del que oferix la mostra. Pellicer, d'altra banda, ha posat l'accent que "gràcies a la tecnologia es trenquen les barreres" que les persones amb mobilitat reduïda, troben a l'hora de visitar els museus. "El Benidorm virtual és una eina més que facilita l'accessibilitat a tots, però especialment als qui més ho necessiten", ha finalitzat.

Audios relacionados
Corte voz 1 Ana Pellicer
Audio file
Corte voz 2 Ana Pellicer
Audio file
Corte voz 3 Ana Pellicer
Audio file
Corte voz 4 Ana Pellicer
Audio file