CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

15:29 PM

HORA BENIDORM

24ºC

Cel clar

SE 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Els benidormers majors de díhuit anys podran, per primera vegada, votar de manera telemàtica les propostes que s'incloguen

El Consell Veïnal aprova per unanimitat l'autoreglament de Pressupostos Participatius de 2023

20 setembre 2022
Consejo Vecinal

El Consell Veïnal de Benidorm ha aprovat este matí per unanimitat l'autoreglament dels Pressupostos Participatius de 2023 en la sessió celebrada este matí en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Benidorm. Un aautoreglament que naix "amb una perspectiva clarament continuista" i que serà remés al ple per a la seua aprovació definitiva.

Ara començarà tot el procés per a rebre les propostes veïnals, que posteriorment seran avaluades pel Consell Veïnal i tècnics municipals per a ser incloses en els Pressupostos Participatius del pròxim any. Es dona la circumstància, segons ha explicat la regidora de Participació Ciutadana, Ana Pellicer, que "per primera vegada tots els benidormers majors de díhuit anys podran votar les propostes de manera telemàtica gràcies a una subvenció que ens ha donat la Diputació per a la creació d'una plataforma participativa".

Un dels objectius que es perseguix amb el vot telemàtic és obrir la participació veïnal als més joves "perquè s'impliquen en les millores que volen per als seus barris i per a la ciutat" ha dit Pellicer.

L'Ajuntament de Benidorm destina almenys el 5% del capítol d'inversions del pressupost municipal a atendre les propostes definitives del Pressupost Participatiu "encara que sempre s'ha superat aqueixa quantitat" ha precisat l'edil.

D'altra banda, també s'ha informat sobre la pròxima actuació que s'escometrà en l'avinguda Armada Espanyola i la seua conversió en via de plataforma única. En aqueix punt, el regidor de Mobilitat, José Ramón González de Zárate, ha indicat que este dijous al migdia hi haurà una visita a la zona amb veïns, comerciants, hostalers, repartidors i el sector del transport perquè els tècnics els expliquen els detalls de l'obra, que ja està adjudicada i en la qual intervindran també les concessionàries Hidraqua i Iberdrola.

El Consell Veïnal també ha abordat la situació de la neteja viària a la ciutat "i la necessitat d'un nou contracte de recollida de residus sòlids", segons han afirmat la regidora de Participació i l'alcalde Toni Pérez, que han recordat "que l'any 2012 va haver-hi una reducció del 25% en el contracte amb la concessionària i des de llavors s'han obert mig centenar de carrers a les quals cal donar servici".

El nou contracte, que està a l'espera dels informes tècnics per a ser portat a ple, ja recull totes les necessitats de la localitat "pel que esperem solucionar tots els problemes en actualitzar els mitjans materials i humans necessaris".

Igualment, s'han referit a la pujada del 35% aprovada pel Consorci de Residus amb caràcter retroactiu des del mes de juny que, en qualsevol cas, "serà assumida per l'Ajuntament perquè no repercutisca en els ciutadans". "O modulem un nou contracte que satisfaça les nostres expectatives o no tindrem la ciutat que volem" ha assegurat Pellicer.

Audios relacionados
Corte voz 1 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 6 Ana Pellicer
Audio file