CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

26

04:22 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Centenars de veïns participen en el festeig fúnebre organitzat per 'Associació de Penyes 'Verge del Sofratge'

El Carnestoltes s'acomiada de Benidorm amb el Soterrament de la Sardina

14 febrer 2024
Entierro de la sardina. Carnaval 2024.

El Carnestoltes es va acomiadar esta passada nit de Benidorm amb el tradicional Soterrament de la Sardina que, sempre en dimarts, i organitzat per la Associació de Penyes 'Verge del Sofratge', amb la col·laboració de la Regidoria de Festes, posa el punt final els dies de regnat d'En Carnal.

Des d'abans de les 21.00 h, a la Casa del Fester es reunia el col·lectiu penyista per a partir cap a la plaça Major, enclavament en el qual es van citar els festers de rigorós i fosc dol per a acomiadar el Carnestoltes de 2024.

La regidora de Festes, Mariló Cebreros, i un nodrit grup de regidors han participat en la peculiar cercavila. Tampoc li ho van perdre el senador Agustín Almodóbar, ni el diputat autonòmic José Ramón González de Zárate que, d'esta manera, han mostrat el seu suport al col·lectiu fester majoritari de la ciutat presidit per Jaume Cortés.

L'artista faller benidormer, Sergio Sánchez, ha sigut enguany una vegada més el creador de la sardina que, a coll dels penyistes, va recórrer els carrers cèntrics de la ciutat en un sonor i sentit festeig fúnebre en el qual, a més, van participar les reines de les Festes Majors Patronals 2024, Valentina Almodóbar i la xiqueta Laia Zamora, al costat de la presidenta de la Comissió, Maria Dolores Cano.

Els penyistes van passejar la seua acolorida sardina pels carrers Tomás Ortuño, Llimes i Russafa i, després de recórrer el Passeig de la Carretera, van arribar al de Colón on, fregant la mitjanit, el foc consumia el peix de cartó, pedra poc abans que el rellotge anunciara el Dimecres de Cendra i la Quaresma, avantsala de la Setmana Santa.