CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

27

20:28 PM

HORA BENIDORM

20ºC

Poc núvol

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Toni Pérez ha reivindicat el paper de la dona a Benidorm «com a essència del nostre poble»

«Dones i festa», de Salvador Sebastià, guanyadora del XXII Concurs de Composició de Música Festera

24 setembre 2023
Jaime Jesús Pérez descubre el nombre del ganador del concurso.
Jaime Jesús Pérez descubre el nombre del ganador del concurso.

El regidor de Cultura, Jaime Jesús Pérez, ha sigut qui ha revelat el nom del guanyador durant el concert de la Unió Musical de Benidorm que va tindre lloc anit a l'auditori Óscar Esplá del Parc de l'Aigüera. La decisió va ser adoptada pel jurat del concurs, del qual formaven part, a més del regidor, Josep Cano, professor de música; José Vicente Asensi, director del Conservatori Superior de Música d'Alacant 'Óscar Esplá'; Rafel Doménech Pardo, professor de música retirat, exdirector de la Unió Musical de Benidorm i autor de l'himne oficial de les Festes Majors Patronals 'Festa a Benidorm'; i, en representació de l'Associació de Moros i Cristians de Benidorm, el músic Javier Cidrón.

Salvador Sebastià ha rebut, després del concert de la Unió Musical, de mans de l'alcalde de Benidorm i president de la Diputació d'Alacant el premi el concurs que puja a 2.000 euros i el corresponent diploma acreditatiu.

A continuació, Toni Pérez ha pres la paraula per a recordar la importància de les festes de Moros i Cristians a Benidorm, "part fonamental de la nostra cultura i la nostra raó de ser". L'alcalde ha recordat que en este concurs "l'Ajuntament es reserva donar-li títol a l'obra guanyadora". Per això, coincidint que enguany són dones les màximes representants dels bàndols cristià i moro, i que la dona a Benidorm "no és una moda", sinó "essència del nostre poble", el "títol que es mereix" l'obra guanyadora és 'Dones i festa', el nom definitiu amb el qual es coneixerà l'obra de Salvador Sebastià.

Centenars de persones han gaudit de l'estrena del pasdoble. A més de l'alcalde i del regidor de Cultura, l'edil de Festes, Mariló Cebreros i a altres membres de la corporació. També han sigut presents les reines de les Festes Majors Patronals, Angélica Morenilla i Daniela Talavera acompanyades per les seues dames; el president de la Comissió, Vicente Solaz; la vicepresidenta de l'Associació de Penyes 'Verge del Sofratge', M. Ángeles Villa, el president de l'Associació de Moros i Cristians, Francisco José Teuler, la de la Unió Musical, M. Carmen García i bona part del món cultural, associatiu i fester de la ciutat.

Abans del concert, ha tingut lloc l'entrada dels de les reines cristiana i mora de 2023, Rosa Company i M. Carmen Moreno, precedides pels estendards de les 'filaes' Croats, Tuareg, Musulmans Tagarins i Benidarhims.

El concert

La Unió Músical, sota la direcció del seu director titular Rafael Gómez Parra en la seua primera part ha interpretat 'Als lleugers', de Pedro Joaquín; 'Almogavar i Alcoià', de José M. Valls; 'Abul Kathar; i el foc d'Al·là', de Paco Peña.

En finalitzar la primera part del concert Vicente Ivars, gran coneixedor de la festa i representant de la UNDEF (Unió Nacional Festera de Moros i Cristians) ha llegit el pregó que anuncia les festes de Moros i Cristians a Benidorm. Després de les seues paraules ha continuat la músical amb la interpretació de 'La meua Barcelona', de Julio Laporta; i 'Suana', de Josep Doménech Cano.

En finalitzar el concert, les entitats festeres presents han rendit homenatge als càrrecs festers de les festes de Moros i Cristians de Benidorm que començaran la setmana pròxima, entre el 28 de setembre i l'1 d'octubre.