CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

06

12:44 PM

HORA BENIDORM

12ºC

Poc núvol

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Més de 8.000 localitats venudes i 50 mitjans internacionals per a la cita benidormera que porta esta prova a Espanya després d'onze anys sense celebrar-s'hi

Benidorm té tot disposat per a celebrar la prova de la Copa del Món de Ciclocròs

16 gener 2023
Benidorm tiene todo dispuesto para celebrar la prueba de la Copa del Mundo de Ciclo-cross

En el Palau Provincial, el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón ha rebut este matí a l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, al qual acompanyaven la regidora d'Esports, Mariló Cebreros, l'organitzador de la prova de la Copa del Món de ciclocròs del pròxim diumenge, Pascual Momparler, al ciclista Felipe Orts, millor 'ciclocrossman' espanyol de tots els temps i actual campió d'Espanya, i al president de la Federació Valenciana de Ciclisme, José Enrique Gutiérrez.

Pérez, qui ha felicitat Orts per haver aconseguit en la jornada d'ahir i per cinquena vegada consecutiva, el campionat d'Espanya, ha destacat "l'èxit de la convocatòria" d'este campionat a Benidorm, recuperant una prova de la Copa del Món que "feia onze anys no se celebrava a Espanya".

L'alcalde de Benidorm ha ressenyat l'aposta d'"un Benidorm molt bolcat amb el ciclisme" i reforç a "la promoció d'un turisme esportiu pel qual apostem Benidorm i la Costa Blanca".

Toni Pérez va agrair la implicació de la Diputació i el suport del president Mazón per a desenvolupar este esdeveniment assenyalant que "som un territori ciclista", Benidorm, la Costa Blanca i la província d'Alacant i va destacar que en la cita del diumenge "tindrem a tots els grans campions; a l'elit, tant en categoria masculina com femenina i a cuidar la base". La cita de Benidorm del pròxim cap de setmana, va destacar l'alcalde de Benidorm, serà "un esdeveniment de projecció mundial". Amb esta prova, va dir Pérez, "s'unix la promoció del ciclisme i la promoció turística d'un territori que és molt amable amb la pràctica ciclista".

Per part seua, Carlos Mazón ha destacat l'esforç realitzat tant per l'Ajuntament de Benidorm i com per la Diputació d'Alacant per a atraure a la província un esdeveniment de tal magnitud "que ens ajuda a promocionar el nostre destí i a mantindre a la Costa Blanca com un referent en l'organització i desenvolupament de proves d'altíssim nivell".

En este sentit, el president de la Diputació ha destacat que "el que la Copa del Món de Ciclocròs UCI se celebre a la ciutat de Benidorm significa que els nostres municipis estan perfectament preparats i que tant a l'hivern com a l'estiu som receptors i emissors de grans missatges i de grans esdeveniments, una cosa essencial per a continuar sent un exemple en l'àmbit esportiu i en el turístic", ha indicat el president, qui ha afegit que des de la Diputació "apostem per esdeveniments clàssics com La Volta, però també per la innovació i per modalitats més noves que estan trencant motles, obrint portes i fent-se un important buit en el calendari internacional".

Des de l'organització de la prova, Pascual Momparler va assenyalar la "col·laboració de l'Ajuntament de Benidorm envers l'esdeveniment", destacant que "dins del termini i en la forma escaient Benidorm ha complit en tots els seus compromisos amb escreix."

Fins al moment, són més de 8.000 les entrades venudes per a gaudir de la prova i són 50 els Mitjans de comunicació, principalment internacionals, els acreditats. Toni Pérez ha destacat que "serà un esdeveniment espectacular, ja el dissabte amb la Benidorm CX i el diumenge amb les proves júnior i sub23 prèvies a les proves elit pels parcs de Foietes i el Moralet per a demostrar pura força i capacitat tècnica".

Com va assenyalar l'alcalde, el programa del dissabte dia 21 arranca a les 8,30 hores amb la prova CX Benidorm Costa Blanca, després de la qual, al migdia, es procedirà a la inspecció oficial del recorregut després de la qual s'inicien els entrenaments oficials.

A partir de les quatre de la vesprada, la inscripció.

Ja el diumenge, la gran jornada de la Copa del Món que començarà a les 8.30 amb els entrenaments oficials i una hora després la carrera juvenil masculina, seguida de la femenina. La prova Sub23 masculina tindrà lloc a les 12 hores i les carreres d'elit es desenvoluparan a les 13.40 hores la femenina i a les 15.10 hores la masculina.

El circuit, han coincidit organització, Ajuntament de Benidorm i Diputació ho té de tot per a fer d'esta prova la millor del campionat: rectes de terreny sòlid, fang, bancs d'arena i escalons. Per a això, els parcs de Benidorm el Moralet i Foietes, aporten tota la seua capacitat per a esta mena de proves: el Parc de Foietes, parc urbà, compta amb un traçat de gran dificultat tècnica. Allí està situada la zona de boxs i els ciclistes afrontaran una fase de pura força en la qual hauran de salvar un important desnivell per a entrar de ple al Parc del Moralet, un frondós i exigent bosc mediterrani en el qual hauran de fer gala no sols de la força de les seues cames, sinó també de tota la seua capacitat tècnica.

L'Oficina Permanent de la prova i el Centre de Premsa es localitzen en el Centre Social 'José Llorca Linares' i el control antidopatge en les instal·lacions de l'Estadi 'Guillermo Amor'. S'han organitzat, al mateix temps, diferents zones d'aparcament al voltant del circuit.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file