CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

03:59 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El projecte preveu l'arranjament del forjat de la primera planta i recuperar així l'ús de tot l'immoble

Benidorm sol·licita una subvenció a Diputació per a actuar en l'Hort de Colón

20 juliol 2022
Hort de Colón.

L'Ajuntament de Benidorm ha sol·licitat a la Diputació Provincial d'Alacant una subvenció per a actuar en l'Hort de Colón i poder així recuperar l'ús íntegre de l'immoble. La Junta de Govern Local, a proposta de la regidora de Patrimoni Històric, Ana Pellicer, va aprovar la setmana passada participar de la convocatòria del Pla Provincial per a la rehabilitació i reivindicació del patrimoni arquitectònic de caràcter històric municipal de localitats de menys de 75.000 habitacions. Una convocatòria a la qual l'Ajuntament també ha concorregut amb el projecte de rehabilitació de la Torre de Morales.

Pellicer ha informat que "les bases d'este Pla Provincial establixen que els municipis de la població de Benidorm poden rebre una subvenció de fins al 70% del cost del projecte, que en el cas de l'Hort de Colón ronda els 295.000 euros". D'esta manera, l'Ajuntament podria obtindre una ajuda màxima d'una mica més de 206.000 euros.

El projecte planteja actuar en el forjat de la primera planta de l'immoble, reformar el bany de la planta baixa, arreglar la façana eliminant possibles humitats i substituir la claraboia de cristall de l'habitatge i els mecanismes elèctrics, interruptors i preses de corrent.

La regidora ha explicat que "encara que el projecte contempla diverses actuacions, la més important és la que afecta el forjat de la primera planta". Concretament, es planteja substituir els cairats d'este forjat per altres noves també de fusta, assegurant així l'estabilitat de la primera planta. Pellicer ha aclarit que "hem volgut que esta actuació siga respectuosa al màxim amb els elements originals d'este habitatge de finals del segle XIX, i per això es va alçar i recuperar la major part del paviment, la qual cosa requerix un treball manual que encara que és més costós ens garantix poder reutilitzar el sòl ceràmic".

La responsable de Patrimoni Històric ha incidit que "esta actuació en el forjat és primordial, ja que és la que ens permetrà tornar a utilitzar la primera planta de l'Hort de Colón i, amb això, reactivar algunes activitats culturals que en l'últim trimestre de 2019 vam haver de deixar en suspens davant la recomanació tècnica de no utilitzar les habitacions i espais de la planta superior".

En este punt, ha recordat que "des de la seua incorporació al patrimoni municipal, l'Hort de Colón ha sigut punt de trobada cultural, albergant infinitat d'activitats artístiques i lúdiques com a concerts, festivals de micro teatre, tallers infantils i exposicions, entre altres".

"La major part de les activitats –ha precisat– s'han continuat desenvolupant sense cap problema perquè es realitzen al jardí i zona porticada de la casa, però és important que puguem recuperar aquelles de les quals vam haver de prescindir". Per exemple, les visites guiades i teatralitzades en les quals, a partir de l'habitatge i de les peces i objectes llegats per la família que fora propietària de l'Hort i altres particulars, es feia recorregut etnològic i històric pel Benidorm de finals del segle XIX i principis del XX".

L'edil ha remarcat que, "a més del seu valor patrimonial per ser un exemple de construcció rural tradicional en les acaballes del segle XIX", l'*Hort de Colón "té un indubtable valor sentimental per als benidormers" i "d'ací el gran interés de l'Ajuntament per invertir en la millora d'este edifici perquè la ciutadania puga gaudir d'ell per complet".

Audios relacionados
Corte voz 1 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Ana Pellicer
Audio file