CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

05

04:12 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

També s'habilita un nou pas de vianants just abans de la confluència amb el carrer la Nucia

Benidorm reordena el trànsit amb motiu de l'obertura de l'avinguda Beniardà amb un nou accés a la Colònia Madrid des del carrer Alcalà

22 maig 2023
Reordenación del tráfico en la avenida Beniardá
Reordenación del tráfico en la avenida Beniardá

La pròxima obertura de l'avinguda Beniardà, una vegada finalitzen les labors d'asfaltat en la part inferior del pas subterrani, comportarà la reordenació del trànsit rodat en tota la zona amb la finalitat de recuperar la mobilitat que havia resultat afectada a causa de les obres.

No obstant això, s'han incorporat dos novetats que afecten la circulació de vehicles i al trànsit per als vianants en la mateixa avinguda. D'una banda, s'habilitarà un accés al barri de Colònia Madrid des del carrer Alcalà per als vehicles que circulen en sentit ascendent per l'avinguda Beniardà. Per a això s'implementa un nou carril de circulació amb gir obligatori cap a l'esquerra. No obstant això, es manté l'existent en la part superior de l'avinguda al carrer Capità Cortés, encara que només per als vehicles en sentit descendent.

D'igual forma, els vianants també comptaran amb un nou pas de zebra per a creuar d'un costat a un altre de l'avinguda. Este nou pas se situarà en el tram entre els carrers Orxeta i la Nucia, quasi a la cantonada amb esta última. Cal ressaltar que esta illa de cases no comptava fins ara amb cap pas de zebra.

El regidor de Mobilitat, José Ramón González de Zárate, ha explicat que amb estes dos modificacions "es permet als vehicles que puguen accedir a Colònia Madrid sense necessitat d'arribar fins a Capità Cortés, amb el que no sols guanyem en comoditat sinó que s'oferixen més possibilitats als conductors. I, d'altra banda, els vianants podran travessar l'avinguda per un pas que fins ara no existia i que els evita haver de desplaçar-se fins als més pròxims".

En este cas, l'edil ha precisat que és un pas de zebra "molt útil" perquè es troba a l'eixida d'un important centre d'alimentació i en moltes ocasions les persones ixen carregades amb bosses i han de recórrer molts metres fins a poder creuar la calçada i també per a les persones que van amb vehicles de mobilitat personal o cadires de rodes". El regidor ha assenyalat sobre este tema que es tracta d'"una reivindicació dels veïns que ens ha semblat molt interessant".

González de Zárate ha indicat a més que una vegada es procedisca a l'obertura completa de l'avinguda, a la fi d'esta setmana, el trànsit rodat tornarà als llits habituals. "Ja estem asfaltant el pas inferior amb el compromís que teníem d'obrir abans de l'estiu, i el farem molt abans, però a més hem pres algunes decisions que milloraran molt la mobilitat i l'accessibilitat de les persones" ha afirmat.

El regidor de Mobilitat ha explicat així mateix que l'accés a Colònia Madrid pel carrer Estació "continuarà estant operatiu", encara que ha matisat que els vehicles que accedisquen per ací "ho faran per la part superior del soterrament". Això serà "en un futur immediat, a mesura que vaja finalitzant l'obra en la part superior".

El que sí que desapareix és, com s'ha esmentat, el gir a l'esquerra per a entrar a Capità Cortés per als vehicles que circulen en sentit ascendent "perquè el soterrament acaba a eixa altura per als cotxes que venen des de la part de dalt. Però es manté per als que circulen en direcció a l'Encreuament".

"Creiem que és una molt bona configuració i a poc a poc ens anirem acostumant" ha dit González de Zárate, que ha tornat a insistir que "el dissabte, si la pluja ens ho permet, estarem passant amb el cotxe per davall de les vies".

Reordenación del tráfico en la avenida Beniardá
Reordenación del tráfico en la avenida Beniardá
Audios relacionados
José Ramón González de Zárate. Corte 1
Audio file
Audios relacionados
José Ramón González de Zárate. Corte 2
Audio file
Audios relacionados
José Ramón González de Zárate. Corte 3
Audio file
Audios relacionados
José Ramón González de Zárate. Corte 4
Audio file
Audios relacionados
José Ramón González de Zárate. Corte 5
Audio file