CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

25

22:17 PM

HORA BENIDORM

15ºC

Núvols alts

SO 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La inversió per a esta actuació ascendix a 244.219,75 euros

Benidorm renovarà els col·lectors en Verge del Sofratge i la plaça del Torrejó per a acabar amb les males olors en la zona

04 octubre 2023
Actuaciones en el casco antiguo
Actuaciones en el casco antiguo

L'Ajuntament de Benidorm, a través de la Regidoria de Cicle de l'Aigua, escometrà una actuació en el barri antic per a acabar definitivament amb el problema de males olors que emanen dels embornals. Per a això, el consistori substituirà 135 metres de col·lectors en la plaça del Torrejó i al carrer Verge del Sofratge.

Així ho ha explicat el regidor de Cicle de l'Aigua, José Ramón González de Zárate, qui ha recordat que en esta zona i voltants "són constants les queixes per les males olors, a pesar que la neteja és freqüent per part del servici de clavegueram sobre la xarxa d'aigües pluvials que existix en el barri".

Segons ha precisat l'edil, el problema de les olors s'origina a causa de l'"escàs pendent de l'actual col·lector situat al carrer Verge del Sofratge". Això genera una deficient circulació de l'aigua, la qual cosa se suma al fet que en un tram situat en la plaça del Torrejó "el col·lector d'arribada a un dels pous està a una altura inferior que el col·lector d'eixida, i això provoca que es quede aigua acumulada constantment". En quedar-se estancada això esdevé en la seua putrefacció i, per tant, en la generació de les males olors que es perceben.

La solució proposada pels tècnics per a acabar amb este problema és la substitució de 135 metres de col·lector, distribuït en dos trams. El primer d'ells, d'uns 50 metres de longitud, està situat en la plaça del Torrejó. L'altre, de 85 metres de llarg se situa al carrer Verge del Sofratge. Una vegada substituïts els actuals col·lectors, "els nous desembocaran en una estació de bombament que es construirà i que servirà per a l'evacuació de les primeres aigües pluvials, que són les que porten una major càrrega contaminant, a més de les aigües d'aigualeig de terrasses, vials i la resta de possibles abocaments incontrolats que puguen abocar-se a la xarxa en temps sec", ha detallat González de Zárate.

El regidor ha afirmat que "amb les actuacions ja fetes amb anterioritat, esta intervenció i la que es realitzarà al carrer Ricardo, la zona del barri antic no sols solucionarà els problemes d'olors sinó que es quedarà completament accessible". El pressupost estimat per a executar esta actuació ascendix a 244.219,75 euros.

Actuaciones en el casco antiguo
Actuaciones en el casco antiguo
Audios relacionados
José Ramón González de Zárate. Corte 1
Audio file
Audios relacionados
José Ramón González de Zárate. Corte 2
Audio file
Audios relacionados
José Ramón González de Zárate. Corte 3
Audio file
Audios relacionados
José Ramón González de Zárate. Corte 4
Audio file