CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

25

18:53 PM

HORA BENIDORM

15ºC

Núvols alts

C 0km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La conducció general dels llavapeus, que es va veure afectada en l'últim episodi de mala mar, discorrerà ara en paral·lel a la passarel·la

Benidorm realitza millores a la platja de Ponent per a minimitzar danys davant possibles temporals

31 octubre 2023
Benidorm realiza mejoras en la playa de Poniente para minimizar daños ante posibles temporales

L'Ajuntament de Benidorm, de la mà de l'empresa concessionària Hidraqua, està realitzant millores en les infraestructures hídriques de la platja de Ponent per a minimitzar danys davant possibles temporals i reparar els que es van produir en l'últim episodi de mala mar. Així ho han traslladat hui els edils de Platges i Cicle de l'Aigua, Mónica Gómez i José Ramón González de Zárate, després de comprovar l'avanç dels treballs que s'estan duent a terme en el tram de Ponent que discorre entre les avingudes Jaume I i Xixo.

Gómez ha indicat que "encara que per la seua orientació sud les nostres platges estan menys exposades que unes altres a l'efecte dels temporals, quan hi ha episodis d'una certa entitat sí que es produïxen afeccions, sobretot en el primer tram de platja en paral·lel a l'avinguda Armada Espanyola". De fet, "el temporal del passat 19 d'octubre va afectar tres llavapeus, que van quedar en l'aire a causa de l'arrossegament d'arena, així com a la canonada general d'estos, que va acabar trencant-se".

El regidor de Cicle de l'Aigua ha explicat que "per a evitar en la mesura que siga possible que estos danys tornen a produir-se estem executant una nova canalització per a la canonada general dels llavapeus, que a partir d'ara anirà en paral·lel a la nova passarel·la en lloc de per meitat de la platja".

Amb este desplaçament, ha explicat la responsable de Platges, la canonada "quedarà més protegida" i "a més se simplifiquen les labors de cribratge mecànic de l'arena".

També s'ha optat per desplaçar els tres llavapeus afectats, que una vegada reparats estaran més pròxims al passeig. González de Zárate ha exposat que "en els pròxims dies es retiraran i reparar els llavapeus, que posteriorment s'instal·laran en la seua nova ubicació".

En este punt, ha avançat que "s'està valorant la possibilitat d'optar per la mateixa solució que, a instàncies de l'arquitecte municipal de l'Ajuntament, ja es va aplicar en els llavapeus de Llevant més pròxims a l'hotel Bilbaí: instal·lar fossats de formigó perquè, davant una pujada de la marea, l'aigua s'acumule en eixa cavitat". Esta solució "evitaria els arrossegaments d'arena i que l'estructura dels llavapeus es descarne i quede en l'aire".

El regidor de Cicle de l'Aigua ha avançat que "està previst que la canalització de la canonada finalitze hui mateix", per la qual cosa únicament restarà la retirada i reparació dels llavapeus. Gómez, per part seua, ha incidit que "les platges són el nostre major reclam turístic i d'aquí ve que invertim de manera constant en el seu manteniment i millora, en este cas resolent un problema que s'arrossegava des de feia temps".