CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

13:33 PM

HORA BENIDORM

21ºC

Poc núvol

NE 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El document, elaborat conjuntament amb Impulsa Igualtat i TUR4all, avalua la situació actual dels diferents serveis oferits i aporta recomanacions per a continuar millorant

Benidorm presenta en Fitur un pla pioner per a millorar l'accessibilitat del transport turístic

24 gener 2024
Benidorm presenta en Fitur un plan pionero para mejorar la accesibilidad del transporte turístico

L'Ajuntament de Benidorm ha presentat en el marc de la Fira Internacional de Turisme (Fitur) que se celebra estos dies a Madrid un pla pioner elaborat conjuntament amb les principals organitzacions en matèria d'accessibilitat per a continuar millorant les condicions del transport turístic a la ciutat. Este document, denominat 'Pla de desenvolupament del transport turístic accessible de Benidorm', realitza un detallat estudi de tots els serveis de transport que s'oferixen a la ciutat, així com de les mateixes condicions urbanes d'esta, per a avaluar el seu grau d'accessibilitat i, a continuació, aportar diferents propostes per a continuar millorant en este àmbit.

El document ha sigut elaborat per Impulsa Igualtat –nova denominació de Predif, la Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física– i TUR4all, l'àrea col·laborativa de turisme accessible d'esta plataforma, que recopila i proporciona informació sobre establiments, recursos i serveis turístics amb característiques d'accessibilitat per a tots. En tot el procés, totes dos entitats han comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Benidorm.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha participat en la presentació d'este innovador projecte al costat del president d'Impulsa Igualtat, Fran Sardón; el director de l'àrea de Turisme d'esta plataforma, Miguel Carrasco; i la tècnica de Turisme d'esta, Marina Gil, en una trobada en el qual també els ha acompanyat la primera tinenta d'alcalde, Ana Pellicer.

Toni Pérez ha destacat que l'estudi naix "dins del nostre compromís amb la millora contínua per a fer de Benidorm una destinació cent per cent accessible, inclusiu i del qual puga gaudir tothom, independentment de les seues capacitats, tal com plantegen els Objectius de Desenvolupament Sostenibles, en els quals l'accessibilitat és un pilar fonamental". Igualment, el primer edil ha recordat que l'elaboració d'este document ja "venia contemplada en el Pla d'Accessibilitat Turística de Benidorm", i que el mateix que permetrà "disposar d'un diagnòstic actualitzat que ens pot servir per a la presa de decisions en assumptes que siguen de competència municipal dins d'este àmbit".

Per part seua, Fran Sardón ha posat en valor que l'estudi "demostra que Benidorm treballa de forma continuada i molt bé, aplicant criteris d'accessibilitat en tota la cadena del turisme", alhora que ha recordat que "el transport és una part fonamental perquè tots els viatgers i turistes puguen arribar a Benidorm".

Els autors de l'estudi reconeixen que "Benidorm és, des de fa ja diversos anys, referent en matèria d'accessibilitat turística", un fet que "s'acredita per la producció de diferents documents de planificació en este àmbit, que deixa clara la voluntat de la destinació en la configuració del mateix com un municipi accessible per a totes les persones". Entre estos documents, fan valdre els projectes desenvolupats en el marc de l'EDUSI i altres com el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), el Pla d'Accessibilitat Universal, el Pla Estratègic de Turisme 2018-2021 o el Pla de Turisme Accessible de Benidorm, dins del qual s'emmarca este últim informe relatiu al transport i la mobilitat en el territori.

Per a obtindre el diagnòstic i les conclusions s'ha estudiat la cadena completa d'accessibilitat; això és, la relació entre les diferents etapes que conformen el viatge des del seu inici, amb la cerca d'informació veraç sobre la destinació i les seues característiques turístiques, fins a l'arribada, la itinerància dins de la destinació, el gaudi i, finalment, el retorn a la residència habitual. I, a més, s'han tingut en compte altres factors, com el fet que el servei de transport públic amb autobús és una concessió que no és competència directa de l'Ajuntament, sinó de la Generalitat Valenciana; o que l'extensió i la mateixa trama urbana permeten que més del 70% dels desplaçaments siguen per als vianants.

Entre els espais que han sigut analitzats per a verificar si complixen amb criteris d'accessibilitat i si hi ha capacitat de millora figuren l'estació intermodal del TRAM i l'estació d'autobusos, a les quals també se sumen els serveis de transport discrecional, el servei de taxis, el servei d'autobús urbà i el d'autobús turístic, així com les places d'aparcament existents en tota la ciutat per a persones com a mobilitat reduïda.

A més de l'estudi d'estos espais i servicis, també s'han dut a terme entrevistes als actors responsables de les organitzacions i empreses oferents de les diverses tipologies de transport, així com diferents taules de treball participatives o 'focus group', amb oferents de transports urbans, membres de l'ajuntament i residents del municipi, així com representants d'associacions de persones amb discapacitat, de manera que pogueren oferir una reflexió respecte al grau d'accessibilitat del transport.

Entre les recomanacions que planteja este 'Pla de desenvolupament del transport turístic accessible de Benidorm' està el fet d'ampliar el nombre de places reservades a persones amb mobilitat reduïda dels autobusos interurbans o discrecionals que fan parada en l'estació d'autobusos; millorar el disseny d'algunes parades d'autobús urbà; usar nova senyalització en alguns punts; així com realitzar campanyes de formació, comunicació, col·laboració publicoprivada i sensibilització de la població sobre determinats aspectes.

Benidorm presenta en Fitur un plan pionero para mejorar la accesibilidad del transporte turístico
Audios relacionados
Corte voz 1 Fran Sardón
Audio file
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file
Corte voz 5 Toni Pérez
Audio file