CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

23:41 PM

HORA BENIDORM

12ºC

Cel clar

C 0km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'edifici s'integra en la zona verda en dos altures, i disposa de dos places públiques i una coberta enjardinada i transitable

Benidorm presenta el projecte de l'alberg juvenil i centre d'interpretació de la Séquia Mare

23 juliol 2021
Proyecto de albergue en el Parc de la Séquia Mare.
Proyecto de albergue en el Parc de la Séquia Mare.

Benidorm compta ja amb projecte per a l'alberg juvenil, centre d'interpretació i zona d'acampada del Parc de la Séquia Mare; un projecte inclòs en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador (EDUSI) que compta amb finançament municipal i de fons europeus.

L'equip tècnic guanyador del concurs convocat per a dissenyar la construcció ha presentat hui els detalls del projecte davant l'alcalde, Toni Pérez; el regidor de Joventut, Jaime Jesús Pérez; membres de la Corporació i representants del Grup Scout Horitzons.

L'alcalde ha explicat que es tracta d'"una de les infraestructures més importants de l'EDUSI, fonamentalment vinculada als jóvens" i que està en plena sintonia amb el concepte del parc, que "va nàixer amb un gran component esportiu i també cultural, lligat a la Séquia Mare, clau en la repoblació de Benidorm a partir de 1666".

Toni Pérez ha incidit que "anem dotant de noves inversions al parc, del qual ja gaudixen diàriament moltíssimes persones, generant en este cas espais per a l'oci dels jóvens de Benidorm i d'altres punts de la nostra geografia", al mateix temps que "ampliem l'oferta cultural de la ciutat" amb la creació del centre d'interpretació de la Séquia Mare. Tal com ha destacat, el projecte plantejat per l'equip de JAS Arquitectura és "admirable des del punt de vista sostenible i està perfectament integrat en el mateix parc".

Aqueixa integració s'ha aconseguit en dissenyar "un edifici en secció", segons ha aclarit l'arquitecte José Manuel Escobedo. Així "encara que el pendent no és molt inclinada, fent dos moviments de terra encaixem la planta baixa en una planta semienterrada, la qual cosa fa que aparentment l'edifici ocupe en altura molt menys".

El responsable del projecte ha detallat que la planta baixa de l'edifici acollirà "els elements públics" com a cuina, restauració, menjador, ludoteca i biblioteca; mentre que en la planta superior es localitzaran les habitacions en el vessant sud i el centre d'interpretació en la cara nord. L'edifici s'obri a "una gran plaça de 800 metres quadrats" en la qual realitzar actes o esdeveniments culturals.

A més, s'ha previst una coberta enjardinada –que millora el manteniment i l'eficiència– i xafable, amb "un recorregut circular que voreja la coberta i que prolonga les senderes per a córrer del parc obrint-se a una plaça del voltant de 200 metres quadrats".

L'edifici principal es complementarà amb una zona d'acampada, de 'canopy' i multiaventura.

L'alcalde ha indicat que l'alberg juvenil dissenyat "complix amb la Llei de turisme, oci i hospitalitat" i constituirà "una alternativa més per a l'estada a Benidorm". Així mateix, ha informat que l'equip redactor treballa ja en la redacció del projecte d'execució, per la qual cosa s'espera "tindre la licitació en marxa abans de finalitzar la tardor".

Toni Pérez, ha avançat que "l'obra s'executarà dins dels terminis que marca l'EDUSI", no prologant-se l'execució més de nou mesos una vegada comencen els treballs. El conjunt del projecte compta amb un pressupost de 2.117.500 euros.

Detalls del projecte

L'alberg tindrà capacitat per a entre 50 i 60 persones, i disposarà de: habitacions de 8 a 20 places dotades de calefacció, banys amb dutxes, zones comunes de menjador i esplai, ludoteca o biblioteca, safareig, llavadora, caixa forta i servei de desdejuni o menjar o en defecte d'això es facilitarà l'ús d'una cuina.

Per part seua, el centre d'interpretació, concebut com un espai didàctic, estarà destinat a explicar els usos i costums de la Marina Baixa, i en el qual a més es reta homenatge a la Séquia Mare com a gran obra d'enginyeria hidràulica clau per a impulsar el desenvolupament de les poblacions de la comarca.

Esta edificació se situarà en una parcel·la de 2.626 metres quadrats al costat del 'skate parc' del 'bowl'.

Pel que respecta a la zona d'acampada, se situarà en una parcel·la de 14.800 metres quadrats que es correspon amb la pineda d'accés al parc.

Audios relacionados
Corte de voz de Toni Pérez #1
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz de Toni Pérez #2
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz de Toni Pérez #3
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz de Toni Pérez #4
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz de J.M. Escobedo #1
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz de J.M. Escobedo #2
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz de J.M. Escobedo #3
Audio file