CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

25

09:01 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Toni Pérez assenyala la importància de l'exposició, el moment i el lloc, destacant que "la cultura és necessària" i a Benidorm "s'oferix de manera segura"

A Benidorm, "Picasso. El viatge del Guernica" fins a l'1 de setembre

28 juliol 2021
En Benidorm, “Picasso. El viaje del Guernica” hasta el 1 de septiembre

Benidorm alberga, en la confluència del Passeig Marítim de la Platja de Llevant amb l'avinguda d'Europa, l'exposició itinerant "Picasso. El viatge del Guernica" que organitzada per la Fundació 'la Caixa' i el Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia narra amb tot luxe de detalls la història, curiositats i els viatges del quadre més cèlebre del segle XX des que en 1937 es va pintar a París fins a la seua arribada a Espanya el 1981 per a ser exhibit al Casón del Buen Retiro i el darrer viatge fins al seu emplaçament definitiu al Reina Sofia de Madrid.

L'exposició modular ha sigut inaugurada este matí per l'alcalde de Benidorm, al qual acompanyaven membres de l'equip de govern i del consistori. Toni Pérez va agrair a la Fundació 'la Caixa', CaixaBank i Caixa Fòrum "l'elecció de Benidorm, el lloc i les dates perquè la quantitat més gran de persones puguen gaudir del periple que li va tocar viure a l'obra i conéixer des de l'interior els detalls".

En dos mòduls s'exposen a través de panells informatius, fotografies, retalls de periòdics de l'època i vídeos els detalls i avatars del periple del mural des que Pablo Picasso va començar a forjar la idea en 1937 fins als nostres dies, convertit ja, a més d'en símbol de l'art modern, en emblema antibel·licista mundial.

L'alcalde de Benidorm va destacar l'interés i la importància d'esta exposició perquè "la cultura és necessària i hem de fer que siga possible" en estos moments, assenyalant que a Benidorm, a més, "es fa de manera segura".

L'exposició compta amb mesures i protocols de seguretat establint-se aforaments de visitants atés un calendari de visites lliures i concertades.

Toni Pérez va agrair a la Caixa "la important labor social que desenvolupa" i "el prop del teixit productiu de Benidorm que ha estat" en els últims mesos i va concloure assenyalant "el missatge d'esperança que trasllada esta exposició", recordant el viscut en 1991 esperant l'arribada de l'obra i el seu significat.

El mural Guernica va ser adquirit a Picasso per l'estat espanyol en 1937. A causa de l'esclat de la Segona Guerra Mundial, l'artista va decidir que la pintura quedara sota la custòdia del Museum of Modern Art de Nova York fins que finalitzara el conflicte bèl·lic. En 1958 Picasso va renovar el préstec del quadre al MoMA per temps indefinit, fins que es restabliren les llibertats democràtiques a Espanya, tornant l'obra finalment al nostre país l'any 1981.

En l'acte han intervingut, donant la benvinguda, el regidor de Cultura, Jaime Jesús Pérez, la responsable de la Fundació 'la Caixa', i Maria Tomasa Rives, directora comercial de CaixaBank, qui va destacar "la responsabilitat i compromís amb els clients i la societat" del principal grup bancari espanyol. Des de la Fundació es va assenyalar l'encert de la ciutat, el moment i el lloc, i el regidor Jaime Jesús Pérez va convidar a visitar la mostra que romandrà oberta fins el 1r de setembre, a punt de complir els seus primers trenta anys a Espanya.

Acompanyats per la comissària Manuel Pedrol, s'ha fet este matí la visita inaugural assenyalant els detalls d'una obra i el seu periple de 44 anys per 28 ciutats fins a arribar a Espanya.

Horaris, grups i idiomes

L'exposició és visitable de dilluns a diumenge, d'11 a 14 h i de 18 a 24 h. S'han programat visites comentades per personal Caixa Fòrum per a públic general d'una hora de duració que poden ser en castellà (a les 12 i a les 19 h; dimecres, divendres, dissabtes i diumenges; i dimarts i dijous, a les 19 h) i en valencià (dimarts i dijous, a les 12 h). Fins i tot es contemplen visites Expresses, de 30 minuts de duració que podran ser comentades, igualment, en castellà (de dilluns a diumenge a les 13 h i 20.30 h) i en valencià (dilluns, dimecres i dissabte a les 18 h).

L'organització contempla desenvolupar visites per a grups, fins i tot escolars i altres col·lectius, disposant-se d'un telèfon de cita prèvia: 900 80 11 37.

Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 1
Audio file
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 2
Audio file
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 3
Audio file
Video Url