CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

06:49 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El termini per a presentar-les acaba el 2 de novembre i podran ser votades telemàticament des del 4 al 28 d'eixe mes

Benidorm llança una eina digital per a presentar i votar les propostes dels pressupostos participatius de 2023

17 octubre 2022
Benidorm lanza una herramienta digital para presentar y votar las propuestas de los presupuestos participativos de 2023

La regidoria de Participació Ciutadana posa en marxa des de hui una eina digital des de la qual les persones empadronades a Benidorm podran presentar les seues propostes als pressupostos participatius de l'any pròxim i votar estes propostes de manera telemàtica.

L'eina, que es troba en tres idiomes (castellà, valencià i anglés) està operativa des de hui dilluns i la seua utilització és molt senzilla i accessible per a tots. El primer que han de fer els usuaris és donar-se d'alta en esta. Per a això han d'acudir a l'adreça web: benidorm.governalia.es i des d'allí registrar-se amb un nom d'usuari i una contrasenya. El següent pas serà verificar el seu DNI perquè el sistema comprove que està inclòs en el padró d'habitants.

Una vegada registrats, l'eina mostrarà cinc blocs o categories en les quals es dividixen les propostes, en les quals han de ser incloses. Per a formalitzar-les, els veïns hauran de donar un nom a la seua, realitzar una descripció de la mateixa i fins i tot podran geolocalitzar l'actuació si ho desitgen.

La regidora de Participació Ciutadana, Ana Pellicer, ha destacat que es tracta d'"una magnífica oportunitat per als nostres ciutadans de triar el model de ciutat que volen" gràcies al fet que els pressupostos participatius "són una eina molt potent per a això" i que es porten executant des de l'any 2016.

Amb la nova eina i segons s'establix en l'autoreglament de Pressupostos Participatius, els veïns empadronats majors de díhuit anys tenen fins al 2 de novembre a les 23.59 hores per a presentar les seues propostes. Les mateixes poden presentar-se a través de la seu electrònica municipal (www.sede.benidorm.org), del correu electrònic consejovecinal@benidorm.org, de manera presencial en el Registre General de l'Ajuntament i, finalment, mitjançant esta eina digital que s'ha posat en marxa hui.

Pellicer ha ressaltat la "varietat de formes perquè els veïns formulen les seues propostes i l'accessibilitat que implementem perquè volem facilitar al màxim la seua participació i que ens transmeten realment el que cada barri necessita". En eixe sentit ha indicat que la nova eina és possible gràcies a una subvenció de la Diputació Provincial d'Alacant "després del compromís amb el Consell Veïnal perquè les propostes dels ciutadans pogueren ser votades de manera telemàtica".

Com s'ha explicat, el termini de presentació finalitza el dimecres 2 de novembre. Un dia després totes les propostes seran llistades i votades presencialment en l'Assemblea que se celebrarà a la Casa del Fester. Serà el dia 4 de novembre, divendres, quan s'òbriga el termini per al vot telemàtic, a través de l'eina, que es prolongarà fins al dia 28 d'eixe mes.

"Amb esta posada en marxa pretenem" ha agregat Pellicer "que la gent es vaja familiaritzant amb ella no sols per a la presentació de propostes, sinó de cara a la votació perquè perseguim la participació més gran possible".

Quan acabe el termini de votació el dia 28 de novembre, el Consell Veïnal traslladarà els resultats a l'Ajuntament i els tècnics municipals analitzaran les propostes i informaran sobre la seua viabilitat en l'ordre en el qual han sigut votades.

Audios relacionados
Ana Pellicer - Corte Voz 1
Audio file
Audios relacionados
Ana Pellicer - Corte Voz 2
Audio file
Audios relacionados
Ana Pellicer - Corte Voz 3
Audio file
Audios relacionados
Ana Pellicer - Corte Voz 4
Audio file
Video Url