CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

23:10 PM

HORA BENIDORM

25ºC

Cel clar

SO 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La iniciativa convida a depositar els matalassets, hamaques, ombrel·les, flotadors o poals que els banyistes ja no necessitaran perquè puguen ser reutilitzats per altres usuaris

Benidorm instal·la a la platja de Llevant el primer punt per a donar una nova vida als articles de platja dels turistes

04 juny 2024
Benidorm instala en la playa de Levante el primer punto para dar una nueva vida a los artículos playeros de los turistas

L'Ajuntament de Benidorm ha posat en marxa este dimarts una iniciativa pionera per a promoure l'economia circular a les platges donant una nova vida als articles de platja entre els turistes que van i venen durant la temporada alta. L'alcalde de la ciutat, Toni Pérez, i l'edil de Platges i Medi Ambient, Mónica Gómez, han presentat esta acció en el primer dels punts nets que s'habilitaran en els arenals perquè els banyistes puguen depositar matalassets, hamaques, flotadors, ombrel·les, poals, pales, taules o un altre tipus d'objectes que es troben en bon estat i no vagen a necessitar en finalitzar les seues vacances, de manera que altres turistes puguen reutilitzar-los.

Toni Pérez ha explicat que "des de l'empresa concessionària de platges, la de la recollida de residus o des del mateix sector de l'allotjament ens traslladen que cada any infinitat d'hamaques, matalassets, ombrel·les, cadires i altres elements que han tingut un únic ús, però que acaben en contenidors o abandonats en hotels, apartaments i càmpings perquè els seus propietaris ja no els requerisquen o no poden portar-li'ls" en l'avió, el tren o un altre tipus de transport "quan tornen als seus llocs d'origen". Davant això, "se'ns va ocórrer que l'opció de donar-los una segona vida era una manera perfecta de contribuir amb el medi ambient".

El primer punt net on es podran depositar estos articles se situa al costat de la Biblioplatja de Llevant, en la confluència de les avingudes de Madrid i d'Europa, encara que l'edil de l'àrea ja ha avançat que la iniciativa s'estendrà a diferents punts de les tres platges. El mateix està senyalitzat en castellà, valencià i anglés i indica els articles que es poden depositar per a coneixement general dels usuaris.

Toni Pérez ha indicat que es tracta d'"una iniciativa vinculada a la sostenibilitat ambiental en el major i més conegut i visitat espai natural de la nostra ciutat, com són les platges" i ha confiat que "l'altíssima afluència d'usuaris a este espai afavorirà que l'acció tinga un gran impacte, ja que són centenars de milers les persones que només a l'estiu les gaudeixen".

Per part seua, Mónica Gómez ha traslladat que este punt de reciclatge no sols és sostenible en el concepte, sinó també en la seua pròpia composició: "S'ha elaborat a partir de materials reciclats que es van utilitzar a les platges durant la pandèmia, com són les piquetes a les quals s'ancoraven les cordes que marcaven els sis metres de la primera línia i les parcel·les que es van generar en els arenals o la xarxa que es va emprar per a regular els aforaments". Així mateix, ha assenyalat que els articles que es depositen en estos espais, però que no es troben en bon ús per a ser reutilitzats, seran traslladats per l'empresa concessionària per al seu tractament i eliminació en els punts corresponents, de manera que tota esta acció "girarà entorn de la filosofia de 'les tres erres': reciclar, reduir i reutilitzar".

Celebració del Dia Mundial del Medi Ambient

La posada en marxa d'este punt net és la primera acció de Benidorm amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra demà, 5 de juny, i per a la commemoració del qual l'Ajuntament ha previst una sèrie d'iniciatives que es desplegarà des de hui i fins al dissabte i que també s'han presentat hui.

Concretament, demà, dimecres, s'ha previst una activitat divulgativa en la Pedrera del *Racó de l'*Infern en la qual van participar 400 escolars de deu col·legis de la ciutat per a conéixer el treball de regeneració paisatgística i mediambiental que s'està duent a terme en esta. Toni Pérez ha recordat que "des del mes de gener passat s'està executant el projecte de regeneració d'este enclavament, la qual cosa permetrà la recuperació ambiental d'este espai d'una mica més de 60.000 metres quadrats, localitzats en la seua major part al Parc Natural de la Serra Gelada, i que durant setanta anys han sigut una petjada, una dentada" en este paratge. El primer edil manifestat que "Benidorm està recuperant este espai, de la mà de l'empresa TM, per a posar-ho a la disposició de la ciutadania i a la disposició del món".

Sobre esta activitat, la regidora de Platges i Medi Ambient ha indicat que el Consistori va proposar als centres educatius d'Infantil i Primària esta visita "perquè l'alumnat puga veure com s'està desenvolupant el projecte de regeneració paisatgística i ambiental de la pedrera del *Racó de l'*Infern, i al seu torn conéixer la flora i fauna que poblen la Serra Gelada, així com el servici d'ecoparc mòbil de Benidorm". En definitiva, "una activitat de conscienciació i promoció del medi ambient i del reciclatge" en la qual, a més, "col·laboraran tant el personal tècnic de la Regidoria de Medi Ambient, com de l'empresa gestora de l'Ecoparc de Benidorm i de l'empresa TM, encarregada dels treballs de regeneració de la pedrera".

Així mateix, el dissabte al matí, en el Parc de Foietes, en col·laboració amb la Regidoria de Patrimoni Històric, es desenvoluparà la primera edició de la 'Jornada d'Art Urbà', on està previst que aficionats i professionals puguen intervindre amb dibuixos i propostes artístiques un total de 80 papereres que han sigut retirades de les platges per a donar-los una segona vida.

La jornada discorrerà des de les deu del matí fins a les 14.30 hores i, a més, comptarà amb nombroses activitats paral·leles, com a actuacions de dansa urbana, grafiti col·lectiu, 'freestyle' i tallers de personalització de sabatilles. A més, abans de tornar a les platges amb una nova imatge, el públic podrà votar per les papereres intervingudes que més li agraden i l'obra més votada serà la que s'utilitze per a il·lustrar el cartell d'esta jornada l'any vinent.

Finalment, l'alcalde ha destacat que totes estes iniciatives són el reflex d'"una regidoria de Platges i Medi Ambient molt motivada, que practica l'escolta activa i que, a més, que té les coses molt clares i és capaç de posar en marxa projectes meravellosos per a continuar fomentant la sostenibilitat, la cura i la posada en valor del medi ambient".

Audios relacionados
Corte voz 1 Mónica Gómez
Audio file
Corte voz 2 Mónica Gómez
Audio file
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file
Corte voz 5 Toni Pérez
Audio file
Corte voz 6 Toni Pérez
Audio file