CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

12:05 PM

HORA BENIDORM

21ºC

Poc núvol

NE 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'obra forma part de la segona fase de renovació de l'espai públic de l'entorn de Maravall i Jaume I inclosa en l'EDUSI

Benidorm inicia el muntatge de l'ascensor del carrer Cadernera que unirà Jaume I amb el carrer Gris

16 abril 2024
Benidorm inicia el montaje del ascensor de la calle Jilguero que unirá Jaime I con la calle Tordo

L'Ajuntament de Benidorm, a través de la Regidoria d'Escena Urbana, ha iniciat ja el muntatge i instal·lació de l'ascensor del carrer Cadernera que unirà l'avinguda Jaume I amb el carrer Gris potenciant una millor accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda i persones majors i afavorint la revitalització de la zona impedint al mateix temps que es degrade.

Els treballs s'emmarquen en la segona fase de la renovació de l'espai públic de l'entorn del carrer Maravall i l'avinguda Jaume I, actuacions que s'inclouen en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador (EDUSI) i que en la seua major part ja estan finalitzades.

En el cas de l'ascensor, la instal·lació del mateix porta aparellada una passarel·la metàl·lica al punt final que connectarà amb una rampa al tram final del carrer Gris, amb el que l'accés des de Jaume I al carrer Gris podrà realitzar-se sense barreres arquitectòniques. No obstant això, es mantenen les actuals escales, si bé es creen dos nous blocs que permetran l'entrada bé per la mateixa rampa o bé a través de les escales.

El regidor d'Espai Públic, Francis Muñoz, ha ressaltat que l'ascensor "resoldrà l'accessibilitat i evitarà que el pendent actual continue provocant molèsties en el trànsit per als vianants". Els primers treballs consistixen en la instal·lació de l'estructura de l'ascensor, que estarà finalitzat i en funcionament abans de començar l'estiu.

Muñoz ha indicat també que el principal benefici de l'obra serà "la creació d'un itinerari completament accessible per a les persones que residixen en esta zona de la ciutat, així com per a les persones amb mobilitat reduïda als qui se'ls evitarà que hagen de donar una gran marrada per a salvar les escales actuals i el desnivell existent". Segons Muñoz, un altre dels objectius que es perseguixen és "la revitalització d'este barri al mateix temps que impedir que es degrade una zona en la qual viuen moltes persones majors i amb recursos limitats".

L'actuació de l'EDUSI en esta zona ha permés renovar els carrers que connecten l'avinguda Jaume I amb el carrer Maravall. Així, al carrer Gris s'han instal·lat noves voreres de paviment antilliscant i plataforma única, que ha permés eliminar els desnivells i escales. El carrer Teuladí, per part seua, s'ha transformat en una plaça de preferència per als vianants amb arbratge de gran calibre. Estes obres també preveuen la instal·lació de mobiliari urbà accessible. Compten amb una inversió total en esta fase de 585.700 euros.

Audios relacionados
Corte voz 1 Francis Muñoz
Audio file
Corte voz 2 Francis Muñoz
Audio file
Corte voz 3 Francis Muñoz
Audio file