CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

07:46 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La mostra, composta per 19 il·lustracions, s'emmarca en l''Any Pedro Zaragoza Orts' es va obrir al públic en l'Espai d'Art Urbà Ponent

Benidorm inaugura l'exposició de l'artista Malagón, que recorre la vida de Pedro Zaragoza

24 setembre 2022
Inauguración exposición de Malagón sobre Pedro Zaragoza
Inauguración exposición de Malagón sobre Pedro Zaragoza

L'Ajuntament de Benidorm va obrir en la vesprada d'ahir al públic una exposició que, a través de 19 il·lustracions signades per l'artista Malagón, recorre la vida i obra del qual fora alcalde de la ciutat durant bona part de la dècada dels 50 i 60. Una mostra que s'emmarca dins dels actes commemoratius de l''Any Pedro Zaragoza Orts'.

A la visita d'inauguració van acudir ahir l'alcalde de la ciutat, Toni Pérez, la regidora de Patrimoni Històric i Cultural, Ana Pellicer, membres de la corporació, la família de l'artista i nombrosos veïns de la ciutat.

Com va explicar l'alcalde, l'exposició és "una proposta que permet divulgar d'una forma divertida, diferent i molt atractiva la figura de Pedro Zaragoza, fent un repàs pels episodis més importants de la seua vida personal i política" i que aconseguix que l'espectador "es faça una idea de quina era la personalitat de qui va ser precursor del Benidorm actual".

En l'exposició es fa al·lusió a molts episodis de la vida de l'exalcalde i també a algunes anècdotes com que pretenia seguir la tradició marinera familiar, malgrat que mai va arribar a pilotar vaixells. "Si haguera sigut marí, no hauria sigut alcalde i Benidorm haguera eixit perdent" va dir Pérez.

L'Espai d'Art Urbà Ponent és l'espai triat per a esta mostra, que s'exhibirà fins a començament d'any i en la qual de nou es donen la mà Malagón i l'escriptor i documentalista Albert Alcaraz, que ja han treballat junts en el llibre 'L'encant de Babel, de les geografies i històries de Benidorm', en el qual Pedro Zaragoza té un espai destacat.

Un tàndem que s'ha tornat a unir, "ara per a traçar un perfil molt complet de Pedro Zaragoza, a partir del qual recordar i reivindicar la seua figura, i també acostar-nos a un passatge fonamental de la història recent de Benidorm: l'increïble desenvolupament i canvi que va experimentar la localitat a partir dels anys cinquanta fins a convertir-se en el referent turístic que és hui", ha assenyalat la regidora Ana Pellicer.