CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

04:27 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La marxa ha partit a les 10 del matí des del carrer Bilbao i ha despertat l'interés de veïns i turistes al llarg del recorregut

Benidorm festeja la seua tradició agrícola en la Romeria de Sant Isidre fins a l'Ermita de Sanç

19 maig 2024
Un momento de la romería

Un any més, i continuant amb una de les tradicions més arrelades en la zona de l'Horta, Benidorm ha tornat a celebrar enguany les festes en honor a Sant Isidre Llaurador amb la tradicional Romeria, en la qual han participat una dotzena de carros i diversos centenars de persones. Així, la Comissió de Festes de Sant Isidre que presidix Álvaro Olivar ha rememorat la tradició agrícola de Benidorm, en un acte al qual també s'han unit l'alcalde de la ciutat, Toni Pérez, a més nombrosos membres de la Corporació municipal. Entre ells, l'edil i diputat autonòmic José Ramón González de Zárate i Manuel Pérez Fenoll, també representant en Les Corts, així com el senador Agustín Almodóbar.

Després de la recollida del sant i el seu trasllat fins al centre de Benidorm, la peregrinació ha partit a les 10 del matí des del carrer Bilbao i al ritme de la música ha acompanyat al patró dels agricultors en el seu recorregut pel Passeig de Llevant, les avingudes de l'Ametlla de Mar i Severo Ochoa i el Camí Vell de l'Albir, fins a aconseguir l'Ermita de Sanç. En el recorregut, els participants han realitzat la clàssica parada en l'aparcament del Benidorm Palace, on s'ha oferit un esmorzar per a reposar forces i continuar la caminada.

Al costat dels membres de la Corporació municipal i els festers de Sant Isidre, en este acte també han participat les reines de les Festes Majors Patronals, Valentina Almodóbar Climent i Laia Zamora Picó, amb les seues corts d'honor; així com els integrants de la resta de comissions de festes de l'Ermita de Sanç: Sant Antoni, El Roser i la Cavalcada de Reis; la Comissió de Festes Majors Patronals; l'Associació de Penyes Verge del Sofratge, així com altres veïns que s'han volgut sumar en este homenatge a Sant Isidre.

Una vegada en l'ermita, s'ha celebrat la tradicional subhasta de càntirs i d'altres productes típics de l'horta i la festa ha continuat amb una paella gegant i l'actuació d'un grup de música en directe.