CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

25

18:56 PM

HORA BENIDORM

15ºC

Núvols alts

C 0km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'obra, que finalitzarà la setmana vinent, permetrà augmentar el cabal del col·lector principal que presentava problemes en episodis de fortes pluges

Benidorm executa una nova connexió de col·lectors en el barranc de l'Aigüera

05 octubre 2023
Obras en el barranco de l'Aigüera
Obras en el barranco de l'Aigüera

L'Ajuntament de Benidorm, a través de la Regidoria de Cicle de l'Aigua, està duent a terme una intervenció per a connectar diversos col·lectors d'aigües pluvials en el barranc de l'Aigüera, una actuació que va començar setmanes arrere i que té prevista la seua finalització la setmana que ve.

Els treballs s'escometen a conseqüència de l'ampliació de les xarxes d'aigües pluvials que es van executar en la part alta de la conca del barranc. D'una banda, les que es van desenvolupar en la zona de Tomás Ortuño i els carrers Russafa i Escoles, i per un altre les realitzades al voltant dels carrers Santa Cristina i Ondulada.

Eixes actuacions han motivat que el col·lector d'aigües pluvials de l'avinguda l'Aigüera, situat a l'altura del carrer Profund i on confluïxen els col·lectors que recullen aigües de totes dos zones, "no admet el cabal que li arriba ara", ha assenyalat el regidor José Ramón González de Zárate, que precisava que "durant els episodis de fortes pluges s'alçava el pou de registre en el qual confluïen estos col·lectors".

Per a evitar-ho, la qual cosa s'està fent és implementar una connexió a la canalització del barranc de l'Aigüera, que passa molt prop d'este pou de registre –a uns 15 metres– mitjançant la instal·lació d'un col·lector de PVC de 800 mil·límetres de diàmetre des del pou fins a la galeria del barranc. "Amb esta intervenció pretenem posar fi a una situació que es produïa quan es produïen fortes precipitacions, i és que els col·lectors existents no tenien la capacitat suficient per a absorbir tota la aigua" ha indicat González de Zárate, que ha afegit que "una vegada finalitzada l'obra "haurem donat solució a un problema que, encara que només fora en situacions molt puntuals, podia implicar greus inconvenients".

L'obra, "no massa complexa, però sí necessària" segons l'edil, s'està executant en estes dates i acabarà la setmana que ve. Per a la seua realització es compta amb un pressupost una mica superior als 14.000 euros.

Audios relacionados
José Ramón González de Zárate. Corte 1
Audio file
Audios relacionados
José Ramón González de Zárate. Corte 2
Audio file
Obras en el barranco de l'Aigüera
Obras en el barranco de l'Aigüera