CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

25

18:42 PM

HORA BENIDORM

15ºC

Núvols alts

C 0km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El projecte assolix un cost total de 2,4 milions d'euros, dels quals un milió és subvencionable

Benidorm demana una subvenció a la Diputació Provincial per a executar diferents millores d'accessibilitat i seguretat viària

17 octubre 2023
Benidorm pide una subvención a la Diputación Provincial para ejecutar distintas mejoras de accesibilidad y seguridad vial

L'Ajuntament de Benidorm sol·licitarà a la Diputació Provincial d'Alacant una subvenció per a executar nombroses obres a la ciutat dirigides a la millora de l'accessibilitat, la seguretat viària i el foment de la mobilitat sostenible durant l'any 2024. La petició d'esta ajuda econòmica s'emmarca dins de la convocatòria del 'Pla Planifica: Pla d'Inversions i Finançament en Infraestructures de la Província d'Alacant (Pla Provincial de Cooperació a les Obres i Serveis de Competència Municipal 2024-2027)', segons ha informat el regidor de Mobilitat i Obres, Francis Muñoz, que signa la proposta per a la sol·licitud d'esta ajuda per part de la Junta de Govern Local.

L'edil ha explicat que el projecte presentat pel Consistori benidormer ascendix a un total de 2.417.325,17 euros, dels quals 999.476 euros podrien ser subvencionats per la institució provincial, el màxim que establixen les bases per a municipis de la grandària de Benidorm. Mentrestant, els 1.417.849,17 euros restants serien sufragats amb fons municipals, tal com recull la memòria del projecte.

Francis Muñoz ha indicat que les actuacions que es preveuen dur a terme es dividixen en cinc grups de solucions tècniques diferents, que "en conjunt formen part d'una estratègia urbana de desenvolupament sostenible, tant des del punt de vista urbanístic com des del financer". Estes cinc línies d'actuació són: seguretat viària, accessibilitat, seguretat escolar, elements de control tecnològic i, finalment, asfaltat de vials.

En la primera d'elles, la relacionada amb la seguretat viària, l'Ajuntament planteja la construcció de cinc noves glorietes per a ordenar el trànsit, realitzar un calmat del mateix i eliminar girs perillosos a l'esquerra o encreuaments semafòrics, millorant a més la seguretat de conductors i vianants. La primera d'estes rotondes anirà situada en la intersecció de les avingudes de Vicente Pérez Devesa i Adolfo Suárez, que addicionalment també "evitarà recorreguts de fins a 1 quilòmetre als vehicles que accedixen principalment a l'IES Mediterrània, reduint directament les emissions d'estos vehicles", manté el regidor. A més, es construirien noves glorietes en els encreuaments de les avingudes del Murtal amb Marina Baixa, Juan Antonio Baldoví amb la Vila Joiosa, Paraguai amb Via Parc i Estocolm amb l'Ametlla de la Mar.

En matèria d'accessibilitat, s'ha previst la realització d'un gran nombre de rebaixes per als vianants i orelletes de protecció en diferents punts de la ciutat, la qual cosa, segons Francis Muñoz, "permetrà reduir el nombre de caigudes en la via pública per desnivells i complir així la normativa en matèria d'accessibilitat universal", reduint al seu torn els costos de responsabilitats patrimonials en els pròxims anys. Igualment, en este punt, també s'han previst obres per a millorar l'accessibilitat en el pàrquing municipal de l'Ajuntament, una actuació "molt demandada pels ciutadans i que millorarà la qualitat de vida de les persones amb mobilitat reduïda, en fer-los més autònoms i independents podent accedir a este aparcament sense cap mena de nosa per a realitzar les seues gestions amb l'Administració municipal", ha agregat el regidor.

Referent a la millora de la seguretat escolar, el projecte busca la realització de millores d'itineraris escolars segurs en diversos punts, així com la millora de l'accessibilitat i ordenació d'espais en el CEIP Mestre Gaspar López, millorant la rampa d'accés i l'ordenació interior de la zona esportiva mitjançant un asfaltat i reordenació de les pistes esportives.

En el capítol d'elements de control tecnològic, el projecte preveu la instal·lació de caixes de radar, radars pedagògics i elements de millora de la xarxa de fibra òptica que gestiona la xarxa de mobilitat de la ciutat. I ja finalment, quant a l'asfaltat de vials, destaca la renovació del paviment donen zones fortament deteriorades, com són alguns camins municipals com el del Palasiet, on a més es realitzarà una reordenació dels espais de circulació, implantant carrils bici per a connectar itineraris ciclistes i protegint els vianants. Al seu torn, es procedirà a la millora del drenatge dels vials l'actual estat dels quals pot provocar accidents de trànsit. Esta actuació es completarà amb l'execució de passos sobrealçats de vianants i reductors de velocitat que disminuïxen el risc d'atropellaments.

El responsable de les àrees d'Obres i Mobilitat ha traslladat que totes les actuacions plantejades "milloraran molt l'accessibilitat, la circulació rodada i la seguretat de conductors i vianants a la nostra ciutat" i ha confiat que el municipi "obtinga la subvenció màxima sol·licitada a la Diputació Provincial per a poder-les dur a terme".