CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

13

11:38 AM

HORA BENIDORM

26ºC

Molt núvol con lluvia escasa

E 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

100%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'actuació duplicarà la capacitat del fossar, que passa dels 41.780 metres quadrats actuals a més de 91.000

Benidorm avança amb les obres d'ampliació del cementeri de Sant Jaume i està a punt d'iniciar la construcció d'una illeta amb 96 nínxols

06 juny 2023
Cementerio de Benidorm

Les obres d'ampliació del cementeri de Sant Jaume avancen a bon ritme i segons els terminis previstos, segons ha pogut comprovar este matí 'in situ' l'alcalde en funcions de la ciutat, Toni Pérez, que ha estat acompanyat per la regidora de Cementeris, Ángela Llorca, i l'edil d'Espai Públic, José Ramón González de Zárate, tots dos també en funcions.

A més de visitar els treballs d'ampliació de la instal·lació, l'alcalde també comprovat que s'està a punt d'iniciar la construcció d'una nova illeta amb capacitat per a 96 nínxols a l'interior de l'actual cementeri, una vegada que ja va finalitzar la construcció de dos illetes de 48 i 96 unitats respectivament.

En la part exterior, corresponent a la zona d'ampliació, els treballs continuen segons les previsions i en estos moments s'estan executant tasques d'asfaltat en els vials principals de la urbanització de manera que estiguen finalitzats abans de concloure el present mes de juny. Tota aqueixa parcel·la nova, de propietat municipal, permetrà passar dels 41.780 metres quadrats actuals a 91.248 una vegada acabada l'ampliació, que a més inclou un terreny per a situar un tanatori.

Toni Pérez ha assenyalat que "amb esta obra s'assegura la capacitat d'enterrament per a les pròximes dècades en un sòl que amplia en més del doble la superfície del cementeri i que estarà dotat de tots els serveis i infraestructures necessàries en un cementeri modern".

L'alcalde ha recordat que ja va finalitzar la creació d'un gran aparcament per a més de 600 vehicles, que va començar a estar operatiu amb motiu del Dia de Tots Sants, i ha recalcat que també hi haurà espai "per a totes les modalitats d'enterrament".

La zona d'ampliació comptarà també amb il·luminació zones verdes i arbratge amb espècies com a xiprers i tipuanes. "Estem dotant al cementeri de molta més capacitat per a continuar el recorregut que iniciem fa uns anys, dimensionant el cementeri per a almenys tres dècades, per la qual cosa hem actuat amb una important visió de futur" ha insistit Pérez. La intervenció va suposar una inversió inicial de 3,1 milions d'euros, que s'executa plurianualment.

D'altra banda, amb relació al cementeri, la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Benidorm ha aprovat una modificació en el projecte d'urbanització de l'ampliació del mateix amb la finalitat d'adaptar-lo a les exigències del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Uns canvis que afecten bàsicament la xarxa d'impulsió d'aigües residuals i la canalització de la xarxa elèctrica, necessaris perquè el Ministeri autoritze el pas d'estes instal·lacions "per davall de l'actual variant de Benidorm i davall de la zona prevista de pas de la futura variant d'Altea", segons consta en el propi modificat del projecte.

Les modificacions han comportat que el pressupost del Projecte d'Urbanització del Pla Especial d'Ampliació del Cementeri de Sant Jaume s'incremente en 307.383,06 euros (un 9,75%) i quede fixat finalment en 3.460.030,11 euros. El termini d'execució també s'amplia en setze setmanes.

L'aprovació d'este modificat comporta altres modificacions menors com el canvi de rasants viàries inicialment previstes, el redissenye de xarxes pluvials canalitzades, la modificació de la xarxa de clavegueram d'aigües residuals, la modificació en la tipologia de paviments i disseny dels mateixos en les voreres per als vianants interiors del cementeri o l'anul·lació de la canonada de fosa existent.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file