CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

13

11:38 AM

HORA BENIDORM

26ºC

Molt núvol con lluvia escasa

E 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

100%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La Junta de Govern també ha aprovat l'expedient de revisió de preus per import de 4,7 milions d'euros

Benidorm aprova el projecte de finalització d'obres d'urbanització del polígon industrial que dona llum verda al desbloqueig del sector

19 febrer 2024
Benidorm aprueba el proyecto de finalización de obras de urbanización del polígono industrial que da luz verde al desbloqueo del sector

La Junta de Govern Local (JGL) de l'Ajuntament de Benidorm ha aprovat hui el text refós del projecte modificat d'urbanització i del projecte de terminació de les obres d'urbanització del sector PP 3/1 Industrial del Pla General Municipal d'Ordenació. Això és, el desbloqueig i la llum verda definitiva per a la finalització de la urbanització i posterior desenvolupament del sector industrial. En la proposta de la regidora d'Urbanisme, Lourdes Caselles, també s'incloïa l'aprovació de l'expedient de revisió de preus a aplicar al projecte d'urbanització.

En tots dos projectes –d'urbanització i de terminació d'obres- la mercantil urbanitzadora,Terra Village Land, fa constar que el pressupost per a la finalització de les obres d'urbanització suposa pràcticament un increment del 80% dels costos d'urbanització inicialment previstos respecte al projecte aprovat en 2003. Estos costos ascendixen ara a 30.009.212,17 euros.

De la mateixa manera, Terra Village Land també havia formulat la sol·licitud de revisió de preus a aplicar al projecte d'urbanització, una petició que va ser informada favorablement pels tècnics municipals per import de 4.762.486,06 euros i consegüentment figura en la proposta aprovada. Així, l'empresa haurà de presentar un aval del 7% de l'import de les càrregues d'urbanització i la quantia aprovada en concepte de revisió de preus, eixos 4,7 milions citats.

L'alcalde de la ciutat, Toni Pérez, es reunirà amb els propietaris dels terrenys, els tècnics i l'agent urbanitzador per a oferir detalls dels nous projectes i la nova taxació que l'empresa haurà de presentar dins dels pròxims tres mesos. En esta cita s'abordaran també els informes del Ministeri de Foment i la Conselleria de Medi Ambient sobre la modificació del traçat de les vies pecuàries afectades.

D'altra banda, també s'ha donat resposta a les al·legacions presentades per huit propietaris de sòl en el sector d'acord amb les indicacions dels informes tècnics municipals.

Toni Pérez ha assenyalat que "mancant la presentació de la nova taxació de les càrregues d'urbanització i la seua aprovació en els pròxims tres mesos, ja es podran reprendre les obres del sector industrial que van ser paralitzades pel Ministeri l'any 2010 i que ja, per aleshores, estaven executades al 66%". L'alcalde ha qualificat l'aprovació de hui d'"una molt bona notícia per a la ciutat" perquè, segons ha afirmat "suposa que es poden reprendre unes obres que suposaran un benefici enorme per a la ciutat i el desenvolupament d'un sector parat durant molts anys per causes alienes al municipi".

Pérez ha indicat així mateix que estes obres s'executaran "de manera paral·lela" a les que s'estan desenvolupant per a la creació del conegut com a Viària Discoteques i la gran rotonda d'accés al polígon industrial que es van iniciar el maig de 2023.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file