CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

02

08:49 AM

HORA BENIDORM

14ºC

Cel clar

E 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Toni Pérez destaca el vector d'innovació "per a arribar on estan les persones i consolidar una destinació"

Benidorm analitza el metavers com a innovadora oportunitat per al sector turístic

27 octubre 2022
Benidorm analiza el metaverso como innovadora oportunidad para el sector Turístico

Benidorm ha celebrat al llarg del matí de hui una atapeïda jornada de treball centrada en l'anàlisi i projecció per al món del Turisme de la més innovadora de les eines tecnològiques: el metavers.

A primera hora inaugurava el XXI Fòrum Internacional de Turisme de Benidorm l'alcalde, Toni Pérez, en un torn d'intervencions al costat del president de Hosbec, Toni Mayor; la vicedegana de la Universitat d'Alacant, Maria Paz Such; i el director del Patronat de Turisme de la Costa Blanca; José Mancebo.

Pérez ha assenyalat la idoneïtat de la proposta que centra el fòrum enguany, el metavers, destacant que "per a 2025, en tot just tres anys, les previsions apunten al fet que el 25% de les persones passaran, almenys, una hora al dia en el metavers".

Va recordar que Benidorm "s'ha iniciat en l'experiència amb BenidormLand" i continua avançant en les fórmules de desenvolupament de l'experiència, avançant-se al procés, "perquè en l'ADN de Benidorm estan molt presentes la innovació, l'avantguarda i el posicionament de la marca i el producte".

Va demanar l'alcalde, a l'inici de la jornada, "obrir la ment per a conéixer l'altra cara d'un món que és el nostre", demanant a tots "entrar de ple en el metavers per a conéixer les seues grans oportunitats".

En les conclusions, el director de la càtedra 'Pedro Zaragoza Orts', Armando Ortuño, va assenyalar que després de les tres taules redones "és clar el convenciment que el metavers incentivarà els viatges, generarà noves ocupacions i suposarà noves i variades oportunitats al sector turisme".

Ja en la clausura, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, va elogiar la conducta de Benidorm, "laboratori permanent d'innovació social" i va destacar que amb esta iniciativa entorn del metavers "el sector ha decidit anar a més i eixir de la seua zona de confort" perquè, va insistir, "no hi ha Pla B per a la innovació" i esta és un aposta molt innovadora" que planeta "un canvi de paradigma", per la qual cosa "va apostar per ser tecnocrític" i reclamar, al mateix temps, "el valor de les emocions i vivencial". Va demanar Colomer "identificar espais d'exclusivitat humana" i que "el viatge continue sent la nostra raó de ser pel turisme són sensacions".

Tancant el vint-i-uné Fòrum Internacional de Turisme de Benidorm, l'alcalde Toni Pérez va destacar "l'oportunitat d'abordar, aprendre, controlar i no oblidar els qui som, i a què ens dediquem, malgrat que l'oportunitat del metavers" i va demanar al sector "continuar oferint felicitat i atenció personal" sense menysprear esta nova oportunitat tecnològica.

Benidorm ha iniciat l'experiència BenidormLand i seguix en la bretxa aprenent i innovant per a consolidar el destí a través de fórmules escalables per a totes les destinacions turístiques.

Per al desenvolupament d'este fòrum, la Càtedra d'Estudis Turístic 'Pedro Zaragoza Orts' de la Universitat d'Alacant, ha comptat amb ponents del nivell de Natalia Bayona, directora d'Innovació, Educació i Inversió de l'Organització Mundial del Turisme (UNWTO) i Yaiza Rubio, de Metaverse Officer de Telefónica, juntament amb desenvolupadors i experts de la talla d'Alberto Lozano Porral (SIX 3d), Miguel Jaureguizar Francés (Renda 4 Banc), Héctor Paz (Imascono), Loreto Pérez (Spazious), Cristina Hernández (Hotelverse) i Brian Vertone (Walcon Virtual).

Els panells han sigut moderats per Jimmy Pons, de RoundCubers; Federico Fuster, vicepresident de l'Associació Empresarial Hotelera i Turística de la Comunitat Valenciana, Hosbec i Leire Bilbao, directora gerent de Visit Benidorm.