CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

13:29 PM

HORA BENIDORM

21ºC

Poc núvol

NE 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Benidorm acollirà els pròxims 12 i 13 d'abril l'I Congrés Nacional de Policies Locals

22 gener 2024
Benidorm acogerá los próximos 12 y 13 de abril el I Congreso Nacional de Policías Locales

En la presentació ha estat el regidor de Seguretat Ciutadana, Jesús Carrobles, acompanyat per l'intendent principal, Luis Arévalo; el president de l'SPPLB, Francisco Ángel González, Agustín Rubio d'UNIJEMPOL i l'oficial Antonio Ortega. Carrobles ha indicat que es tracta d'"un repte dur i difícil, però que tindrà sens dubte una gran repercussió".

El programa del congrés, segons ha detallat Ortega, contempla diverses taules redones i ponències el primer dia, que serà dedicat a l'activitat formativa, i exhibicions d'unitats policials a Terra Mítica per als alumnes dels col·legis "amb la finalitat que coneguen el treball dels policies".

El 12 d'abril, després de la inauguració oficial, tindrà lloc la primera taula redona amb el títol 'El futur de la Policia Local. Llei Nacional de Policia Local'. Li seguirà la ponència 'Policia 2.0 Connectar amb els ciutadans per a millorar la seguretat i la localitat' a càrrec de Carlos Fernández Guerra. La següent taula redona abordarà 'La detecció de casos de tràfic sexual per les Forces i Cossos de Seguretat en l'àmbit municipal' i 'La protecció i atenció a víctimes de tràfic i ciberprostitució'.

Després d'un menjar de treball hi haurà una altra taula redona amb el nom 'La Policia Local com a policia judicial' i tancarà la jornada altra més en la qual participaran reconeguts juristes. Estarà dividida en tres parts: la primera 'La prova il·lícita i les seues conseqüències' a càrrec d'Antonio del Moral; la segona a càrrec de Vicente Magro amb el nom 'Qüestions pràctiques sobre la seguretat viària' i l'última, de Julián Sánchez Melgar sobre 'L'ús de l'arma i les seues conseqüències'. Els tres ponents són magistrats del Tribunal Suprem. "Esperem que siga tot un èxit i un gran punt de trobada per a interactuar entre nosaltres" ha indicat Ortega, que ha xifrat l'assistència en una mica més de 700 persones.

Per part seua, Agustín Rubio ha posat l'accent en el fet que este congrés "és el primer que es fa a Espanya, no n'hi ha un altre, i esperem que no siga l'últim. Tant de bo puguem consolidar este fòrum per a dedicar almenys un dia a l'any per a parlar del nostre ofici".

Francisco Ángel González, de l'SPPLB, ha recalcat que el sindicat al qual representa "sempre ha apostat per la formació" i ha ressaltat que "els continguts i els ponents són de primer nivell". Finalment, Luis Arévalo, intendent principal de Benidorm, ha posat de manifest que la Policia Local "necessita unió i ampliar el nostre marge normatiu" i ha advocat igualment "perquè este siga un punt de trobada per a millorar la legislació estatal".

Audios relacionados
Corte voz 1 Jesús Carrobles
Audio file
Corte voz 2 Antonio Ortega
Audio file
Corte voz 3 Agustín Rubio
Audio file
Corte voz 4 Francisco González
Audio file
Corte voz 5 Luis Arévalo
Audio file
Corte voz 6 Jesús Carrobles
Audio file