CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

15

02:10 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Els estudiants de 2n de Batxillerat de Ciències s'interessen per les analítiques i controls en aigua, arena i llavapeus de la platja, així com en les piscines municipals i xarxa d'aigua

Alumnat de l'IES Bernat de Sarrià visita el laboratori municipal

24 maig 2023
Laboratorio Municipal de Benidorm

Un grup d'alumnes de 2n de Batxillerat de Ciències de l'IES Bernat de Sarrià ha visitat hui el laboratori municipal de l'Ajuntament de Benidorm per a conéixer de prop la labor que es realitzen en estes instal·lacions. Al costat dels seus professors, personal del laboratori i la regidora de Sanitat, Mónica Gómez, l'alumnat ha recorregut les instal·lacions i s'ha interessat principalment per les analítiques periòdiques que es duen a terme per a controlar la qualitat de les aigües de bany, arena i llavapeus de les platges de Benidorm, així com les que es duen a terme en les piscines municipals, tant del Palau d'Esports l'Illa com de la Ciutat Esportiva 'Guillermo Amor', com en la xarxa d'aigua.

Durant la visita, el personal del laboratori ha detallat a l'alumnat els diferents controls químics i microbiològics que es practiquen, i ha explicat tot el procés que discorre des de la presa de mostres fins a l'obtenció dels resultats de les analítiques.

La regidora de Sanitat ha agraït a l'IES Bernat de Sarrià "el seu interés a donar a conéixer a l'alumnat el treball que es fa en el laboratori i, a través d'ell, fer-li partícip de la important i constant gestió de control sanitari que duu a terme l'Ajuntament de Benidorm per a garantir en tot moment, per exemple, que les nostres platges i els serveis que en elles es presten oferixen els majors estàndards de qualitat".

Gómez ha recordat que "els controls a les platges es fan cada setmana en temporada alta i quinzenalment la resta de l'any, prenent-se mostres en deu punts diferents del front marítim: cales de l'Almadrava i Ti Ximo; tres enclavaments de la platja de Llevant; altres tres en Ponent; platja del Mal Pas; i l'illa.

Estes mostres preses pels tècnics del laboratori municipal són analitzades posteriorment per a determinar si complixen amb els estàndards regulats en el Reial decret 1341/2007, d'11 d'octubre, sobre la gestió de la qualitat de les aigües de bany.

A més de les analítiques a les platges i en les piscines municipals, el laboratori executa controls setmanals en la xarxa de proveïment d'aigua potable i fonts. També en els aljubs dels centres escolars; al mateix temps que supervisa la qualitat microbiològica dels aliments que se servixen en els seus menjadors.

El laboratori, municipal i públic, està també a la disposició de qualsevol particular o comunitat de veïns que necessite els seus servicis per a determinar la qualitat de l'aigua en piscines o aljubs.