Un total de 130 xiquets, d'entre 3 i 12 anys, han participat en l'Escola d'Estiu

0
0
Un total de 130 xiquets, d'entre 3 i 12 anys, han participat en l'Escola d'Estiu
Un total de 130 xiquets, d'entre 3 i 12 anys, han participat en l'Escola d'Estiu

Benestar Social i Educació han bonificat a més de 80 menors el 100% de l'activitat, inclòs el menjador, i han assumit la meitat del cost de la resta

Un total de 130 xiquets, d'entre 3 i 12 anys, han participat este estiu en l'Escola d'Estiu organitzada en les instal·lacions del col·legi públic Aitana per l'Agrupació Local d'AMPA, en col·laboració amb les regidories d'Educació i Benestar Social i de la Generalitat Valenciana. L'alcalde i responsable de l'àrea d'Educació, Toni Pérez, i l'edil de Benestar Social, Ángela Llorca, han visitat hui esta Escola d'Estiu, que es va iniciar el passat 22 de juny i que estarà operativa fins al pròxim 2 de setembre.

L'alcalde ha indicat que "per segon any" esta Escola d'Estiu és "absolutament inclusiva i integradora", i engloba activitats d'animació lúdica, repàs escolar i un servici de menjador que s'ha ampliat esta edició en afegir un berenar que els xiquets es porten a casa.

Segons les dades facilitades per Pérez, enguany s'ha becat "al 100%" l'assistència a esta Escola d'Estiu –inclòs el menjador– a una mica més de 80 alumnes "que presenten necessitats socioeconòmiques". Per a açò, les Regidories d'Educació i Benestar Social han aportat un total de 43.736,11 euros, i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives altres 16.488,89 euros. La resta d'alumnat, aproximadament 46 menors, tenen subvencionada la meitat de la despesa de l'escola a través d'una aportació municipal de 15.000 euros. En l'escola, els menors realitzen quatre activitats diàries, que van des de l'expressió corporal a la cuina, passant pels esports, jocs, treballs manuals i escapades a la piscina de la ciutat esportiva Guillermo Amor.

Esta Escola d'Estiu compta també amb una aula d'atenció especial, que s'ha licitat de forma independent i de la qual ha resultat adjudicatària l'Associació de Minusvàlids de Benidorm (Asmibe), la qual "està atenent a huit alumnes" i rep una aportació municipal de 5.000 euros.

L'alcalde ha destacat que en les instal·lacions del col·legi Aitana "es garantix el màxim confort" tant per als alumnes com per als monitors que els atenen; i ha manifestat que des del govern "teníem molta il·lusió i fe en este projecte d'Escola d'Estiu", del que "havíem reclamat estant en l'oposició que s'atenguera com es va fent des del 2015", incloent-hi en un mateix espai als menors amb necessitats socioeconòmiques i a la resta. Per a facilitar que els menors que viuen en barris allunyats puguen desplaçar-se a l'Escola d'Estiu, el Grup Avanza ha aportat sis targetes ECO, que es poden utilitzar sense límit durant 60 dies consecutius.