Reobri les seues portes l'extensió administrativa de Beniardà després de les obres de millora

L'Ajuntament ha invertit prop de 48.000 euros en l'adequació d'estes dependències, que han quedat totalment accessibles
0
0
Reobri les seues portes l'extensió administrativa de Beniardà després de les obres de millora
Reobri les seues portes l'extensió administrativa de Beniardà després de les obres de millora

L'extensió administrativa municipal de Foietes-Colònia Madrid, situada en l'avinguda Beniardà, ha reobert les seues portes després de les obres de millora realitzades per l'Ajuntament que han permés posar al dia estes dependències i fer-les completament accessibles. L'alcalde, Toni Pérez; la regidora d'Extensions Administratives, Ma Jesús Pinto; i el titular d'Escena Urbana, José Ramón González de Zárate; s'han acostat hui a estes instal•lacions per a vore el resultat de les obres, que han suposat una inversió pròxima als 48.000 euros.

L'alcalde ha apuntat que "amb estes obres hem completat l'adequació de les nostres extensions administratives, ja que la de Foietes-Colònia Madrid era l'única que restava renovar". Pérez ha recordat que "en els últims tres anys hem intervingut en totes les extensions administratives de Benidorm, posant al dia les instal·lacions i fent-les completament accessibles".

Amb estes obres s'ha actuat sobre l'accessibilitat, el paviment, la fusteria exterior, el pintat de les instal·lacions, la impermeabilització de la coberta i la climatització. A més, s'ha eliminat el mur que circumdava l'extensió en el lateral del carrer Capità Cortés, recuperant aqueix espai per al trànsit per als vianants i facilitant el pas de cadires de rodes i carrets de bebé.

L'alcalde ha informat que l'extensió administrativa de Foietes-Colònia Madrid "és la que major volum de tràmits i atencions realitza al llarg de l'any, ja que a més dels servicis municipals compte també amb els quals oferix el PROP de la Generalitat Valenciana". Així, i segons la memòria anual d'activitats, en 2018 es van realitzar prop de 4.000 gestions del padró, cartes de pagament i altres tràmits municipals vinculats a àrees com a Urbanisme, Educació, Mobilitat o Esports; i una mica més de 6.600 tràmits del PROP i altres organismes supramunicipals.