La Policia Local de Benidorm testa Ícaro, un programari de simulació de crisis en entorns virtuals

La iniciativa s'emmarca dins de les activitats commemoratives pel 176 aniversari del cos i ha sigut organitzada pel SPPLB i l' ASC-PLBND
0
0
La Policia Local de Benidorm testa Ícaro, un programari de simulació de crisis en entorns virtuals
La Policia Local de Benidorm testa Ícaro, un programari de simulació de crisis en entorns virtuals

Amb motiu de la celebració del 176 aniversari de la constitució de la Policia Local de Benidorm, el Sindicat Professional de Policies i Bombers (SPPLB), i l'Associació Soci Cultural de la Policia Local de Benidorm (ASC-PLBND), amb la col·laboració de la Regidoria de Seguretat Ciutadana han organitzat una jornada de formació per a testar el nou programa de generació virtual Ícaro que, mitjançant vídeo escenaris, servix d'entrenament i prevenció davant possibles situacions de crisi.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Lorenzo Martínez, ha sigut l'encarregat d'inaugurar la jornada a la qual s'han inscrit al voltant de huitanta policies locals i membres dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat. Martínez ha agraït "el compromís" en la defensa dels drets dels ciutadans dels agents i "el seu constant treball per formar-se per a protegir millor a la societat a la qual servix", com ha quedat demostrat amb l'organització d'esta jornada.

Al costat de Martínez han compartit l'escenari Luís Martín Arévalo, Sotsintendent de la Policia Local de Benidorm; Francisco Ángel González, secretari local del SPPLB; Francisco Albero, secretari de l'ASC-PLBND; i el director de la jornada, Pedro Gil, agent de la Policia Local de València i responsable de formació del sindicat.

Ícaro permet als agents actuar davant situacions simulades. En el taller pràctic que ha seguit a la formació teòrica, s'han utilitzat imatges reals de Benidorm. Gràcies al programari, els policies i s'han desplegat de manera virtual i han pogut planejar amb facilitat la resolució dels conflictes la qual cosa els permet afrontar amb majors garanties d'èxit situacions reals en l'acompliment de la seua labor.