Obert el termini per a sol·licitar les noves ajudes al comerç local per a minimitzar els efectes de la Covid-19

La sol·licitud es tramita telemàticament a través de la Seu Electrònica fins al pròxim 2 de novembre
0
0
Obert el termini per a sol·licitar les noves ajudes al comerç local per a minimitzar els efectes de la Covid-19
Obert el termini per a sol·licitar les noves ajudes al comerç local per a minimitzar els efectes de la Covid-19

L'Ajuntament de Benidorm ja ha obert el termini per a sol·licitar les noves ajudes dirigides al comerç local al detall per a minimitzar l'impacte de la Covid-19, que es financen a través d'una subvenció de 196.960 euros concedida per la Diputació Provincial d'Alacant. La regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local, Mónica Gómez, ha recordat que "les pimes, microempreses i autònoms que exercisquen la seua activitat comercial a Benidorm poden sol·licitar estes ajudes fins a les 23.59 hores del pròxim dilluns, 2 de novembre".

La sol·licitud i tramitació de les ajudes es realitza telemàticament a través de la Seu Electrònica (https://sede.benidorm.org/catalogo-de-servicios/dipcov/). Inicialment, les ajudes preveuen un import màxim per establiment de 400 euros. No obstant això, si amb les sol·licituds aprovades no s'esgoten els 196.690 euros previstos, l'ajuda per establiment s'incrementarà en funció del nombre de beneficiaris.

Gómez ha animat a participar d'esta convocatòria "als establiments comercials al detall de Benidorm que a conseqüència de l'estat d'alarma van haver de tancar temporalment o van vore reduïda la seua facturació de manera significativa". La titular d'Ocupació i Desenvolupament Local ha recordat que "poden optar a estes ajudes les pimes i autònoms donats d'alta a data 14 de març en l'agrupació 65 de l'Impost d'activitats Econòmiques –excepte els grups 652 i 655, i els epígrafs 6532, 6534, 6535 i 6592-, que van suspendre la seua activitat a causa de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma o, en defecte d'això, que van veure reduïda la facturació de l'establiment dels mesos d'abril i maig almenys un 50% respecte al semestre natural anterior".

S'entenen com a "conceptes subvencionables" d'estes ajudes despeses com "el lloguer mensual del negoci o dels vehicles comercials afectes 100% a l'activitat empresarial afectada per la pandèmia". També, serà conceptes subvencionables "les despeses de consultoria i assessoria fets a conseqüència de l'estat d'alarma o els corresponents a subministrament d'energia, aigua, telèfon o internet del negoci".