Un nou vehicle polvoritzador per a desinfectar els carrers estrets del barri antic

Utilitza un producte biocida desinfectant, bactericida i fungicida per a combatre el coronavirus
0
0
Un nou vehicle polvoritzador per a desinfectar els carrers estrets del barri antic
Un nou vehicle polvoritzador per a desinfectar els carrers estrets del barri antic

L'Àrea de Neteja Viària ha incorporat un nou vehicle nebulitzador de xicotetes dimensions que circularà "sense problemes" pels carrers del barri antic de Benidorm. Amb ell es podrà "desinfectar l'espai públic de forma més ràpida i eficaç". Així ho ha anunciat hui el regidor responsable de l'àrea, José Ramón González de Zárate qui, ha recordat, que Benidorm ja disposa d'un canó, similar als que utilitza la Unitat Militar d'Emergències (UME) que presta servici en les grans vies de la ciutat.

L'edil ha aclarit que si bé s'està "desinfectat i polvoritzant tot el terme municipal", el vehicle de grans dimensions "no pot accedir a zones com el Barri antic, El Calvari o carrers xicotets". Per això, i en coordinació amb l'empresa concessionària Foment de Construccions i Contractes (FCC), s'ha acordat l'entrada en servici del nou vehicle.

González de Zárate considera que, davant la crisi sanitària provocada pel coronavirus, "l'Ajuntament l'està fent bé" i ha precisat que, per això, "una de les seues prioritats més importants és la desinfecció de tots els racons de la ciutat". El regidor ha recordat que s'està actuant "cada dia, en servicis de matí i nit" en tots els barris, en parcs i jardins, en primera línia de platja, en els passejos i en els instituts i col·legis. Ara, este mateix servei es prestarà també "als carrers per on no pot passar el vehicle canó".

Per a aconseguir la desinfecció total, els operaris utilitzen "un biocida ambiental –ha matisat González de Zárate– a base d'hipoclorit de sodi desinfectant, bactericida i fungicida". Un producte "homologat" que complix amb tots els requisits exigits per les autoritats sanitàries". Així mateix, el responsable de Neteja Viària ha informat que, per les seues característiques, no afecta la salut de les persones, animals o plantes. No és tòxic, ni taca"

El nou vehicle té una capacitat de 250 litres per cada servei i pot recarregar-se les vegades que siga necessari des de qualsevol boca d'aigua potable. Està manejada per dos operaris. El primer, condueix; el segon, distribuïx el producte desinfectant amb una mànega polvoritzadora.