Les platges de Benidorm freguen els 110.000 usuaris en les seues dos primeres setmanes d'activitat

En els últims set dies pràcticament s'ha triplicat el nombre de banyistes, amb pics per damunt de les 10.000 persones
0
0
Les platges de Benidorm freguen els 110.000 usuaris en les seues dos primeres setmanes d'activitat
Les platges de Benidorm freguen els 110.000 usuaris en les seues dos primeres setmanes d'activitat

Mónica Gómez destaca "la percepció de seguretat" de les platges, reconeguda a més per la premsa internacional

Després de la seua reobertura el passat 15 de juny, les platges de Benidorm han fregat els 110.000 usuaris en les seues dos primeres setmanes d'activitat, segons les dades facilitades hui per la regidora de l'àrea, Mónica Gómez, qui ha recordat "l'important esforç que hem fet a través del projecte 'Benidorm Beach Safety' perquè els arenals de la ciutat siguen totalment segurs i els banyistes puguen gaudir d'ells en la llibertat de sentir-se protegits".

Gómez ha indicat que "eixa percepció de seguretat, de la qual fins i tot s'han fet eco els mitjans de comunicació estrangers que situen a Benidorm com a exemple de bones pràctiques, ha fet que progressivament i de manera significativa s'haja anat incrementant el nombre d'usuaris".

De fet, segons les xifres recaptades dels 30 punts d'accés repartits en Llevant, Ponent i Mal Pas, la primera setmana 30.190 persones van gaudir de les platges de Benidorm; una xifra que es va disparar fins als 79.622 usuaris durant la segona setmana. "En una setmana pràcticament hem triplicat el nombre de banyistes, amb jornades en les quals s'han superat de llarg les 10.000 persones", ha apuntat. La millor dada es va obtindre este passat diumenge amb 17.526 usuaris.

La titular de Platges ha manifestat que "creiem que este increment d'usuaris es deu a dos factors: d'una banda, a l'arribada de residents d'altres comunitats autònomes amb habitatge a la ciutat; i per un altre, a la seguretat i comoditat que oferix el nostre sistema d'organització i gestió de la platja".

Recordar que el projecte 'Benidorm Beach Safety' és un sistema modulable i versàtil que s'adapta a la demanda i necessitats de cada moment, i que garantix la distància de seguretat entre els usuaris de les platges. Per a això, s'han configurat parcel·les de 16 metres quadrats (4x4 metres) amb una ocupació màxima que oscil·la entre les 4 i les 5 persones en funció del sector i s'ha dividit la platja en espais diferenciats: per a majors de seixanta anys, per a població en general i per a la instal·lació d'hamaques gestionades per l'empresa concessionària. Així mateix, s'han establit 30 punts d'accés a les platges, corredors que connecten la mar i les parcel·les, i una franja de 6 metres per al trànsit per als vianants entre la riba i les parcel·les.

Amb caràcter general, l'horari d'estada a les platges és de 09.00 a 21.00 hores, si bé estan autoritzats els passejos i banys puntuals entre les 07.00 hores i les 08.45 hores.

Gómez ha destacat "el comportament exemplar de la ciutadania, que està respectant, entenent i complint les normes d'ús de les nostres platges, que s'han dissenyat atenent les últimes recomanacions sanitàries d'higiene i seguretat i sempre amb l'objectiu de protegir al màxim als usuaris sense que la seua experiència i satisfacció es ressenten".

Més detalls sobre 'Benidorm Beach Safety'

L'aforament màxim supera les 33.000 persones, amb una ocupació màxima de 27.852 usuaris en la zona lliure i de 5.624 en els espais d'hamaques.

Malgrat l'existència d'espais reservats exclusivament a majors de seixanta anys, els usuaris que superen esta edat poden accedir a l'espai destinat a la població general i també a les zones d'hamaques.

L'ocupació màxima en les parcel·les verdes és de 4 persones, i de fins a 5 persones en les blaves sempre que una d'elles siga menor de sis anys.

Els passejos per la riba estan permesos, igual que la pràctica esportiva de vòlei platja i futbol platja en zones habilitades per a este fi.

Els menors de deu anys poden romandre en la franja de 6 metres al costat de la riba.

Els rentapeus estan en funcionament encara que amb restriccions per a garantir que els usuaris guarden la distància de seguretat mentre els utilitzen. En els blocs de rentapeus amb deu assortidors només hi ha actius dos; i un, en els blocs que tenen cinc canelles. A més, en bona part d'ells s'instal·laran sensors de moviment perquè els assortidors s'activen a demanda.

Tal com marca la normativa estatal, es manté la prohibició de tota mena de joc fora d'estos espais i seguiran clausurats la biblioplatja, les àrees de jocs infantils, bio saludables i cal·listènia.