L'empresària i fundadora de diverses entitats socials María Zaragoza Lloret, Veïna Exemplar 2018

El lliurament del guardó, impulsat pel Consell Veïnal, serà dimarts que ve al migdia en el Saló de Plens
0
0
L'empresària i fundadora de diverses entitats socials María Zaragoza Lloret, Veïna Exemplar 2018
L'empresària i fundadora de diverses entitats socials María Zaragoza Lloret, Veïna Exemplar 2018

Benidorm reconeixerà dimarts que ve, 23 d'octubre, amb el Premi Veí Exemplar 2018 a l'empresària, exregidora i fundadora de diverses entitats socials María Zaragoza Lloret. Així s'arreplega en la proposta traslladada pel jurat d'esta distinció, que l'alcalde, Toni Pérez, ha fet hui pública en roda de premsa en la qual ha estat acompanyat per la regidora de Participació Ciutadana, Ma Jesús Pinto; i pels vicepresidents primer i segon del Consell Veïnal, Fernando Montes i Christian Corriani; la representant d'este òrgan que gestiona el Premi Veí Exemplar, Paca Fuster; i diversos consellers.

L'alcalde ha recordat que esta iniciativa del Consell Veïnal "reconeix la tasca de persones implicades amb la ciutat i sobretot amb la ciutadania"; i ha aplaudit "l'encert" del jurat d'esta vuitena edició del Premi Veí Exemplar, ja que María Zaragoza Lloret "és exemplar pràcticament en totes les facetes de la seua vida".

Pérez ha indicat que la guardonada és "una dona compromesa" i que "s'implica en el dia a dia de diferents organitzacions de la ciutat de caràcter social, cultural, religiós i lligades a les tradicions i costums". Així mateix, ha destacat que va ser "una de les dos dones" regidores en la primera corporació democràtica, "uns temps en els quals l'accés de la dona a les responsabilitats públiques des de la vocació política era més difícil que en els nostres dies i exigia de molta vocació, compromís i valentia".

Mestra de professió, María Zaragoza Lloret ha participat en la gestió de diversos negocis hotelers. Ha sigut membre fundador de Creu Roja a Benidorm i del partit Aliança Popular. A més, des de la seua fundació és integrant de Càritas Parroquial i de l'Associació Contra el Càncer; així com membre de diverses confraries, de l'Associació Cultural i Recreativa La Barqueta, i de l'Associació de Veïns del Nucli Antic. Cambrera de la Mare de Déu del Sofratge, també ha sigut presidenta de les Festes Majors Patronals i pregonera en diferents festes autòctones i tradicionals.

El vicepresident primer del Consell Veïnal ha incidit que l'època en què María Zaragoza Lloret va iniciar les seues activitats, que encara manté, "redobla el mèrit, perquè llavors les dones ho tenien encara més difícil".

En esta ocasió, el jurat que ha estudiat i baremat les diferents candidatures ha estat compost per sis membres, entre ells Antonio Gonzaga i Eusebi Chiner, Veí Exemplar en 2012 i 2017 respectivament.

La cerimònia de lliurament de la distinció serà el dimarts, dia 23, a les 12.00 hores en el Saló d'Actes de l'Ajuntament.

A més d'Antonio Gonzaga i Eusebi Chiner, en edicions anteriors s'ha reconegut amb el Premi Veí Exemplar a Francisco Fenoll, Francisco Alvado, Carmen Cerdà, Ma. Rosa González i Juan José García —tots dos a títol pòstum—, i Casimiro Vila.