L'any nou portarà al barri dels Tolls millor accessibilitat, zones verdes i més places d'estacionament

El nuevo parking disuasorio junto a los centros educativos del barrio dará servicio a más de 300 vehículos
0
0
L'any nou portarà al barri dels Tolls millor accessibilitat, zones verdes i més places d'estacionament
L'any nou portarà al barri dels Tolls millor accessibilitat, zones verdes i més places d'estacionament

Este matí han començat les obres del Pla d'Asfaltat a la ciutat que coincidixen en el popular barri dels Tolls amb les millores en l'accessibilitat, ampliació de les zones verdes i la construcció d'un nou estacionament que donarà servici a més de 300 vehicles. L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, i l'edil d'Obres i Mobilitat, José Ramón González de Zárate, al costat de tècnics municipals, han realitzat un recorregut pel barri per a comprovar el progrés d'unes actuacions que milloraran la qualitat de vida de veïns i visitants.

Asfaltat

Les pavimentadores d'asfalt s'han instal·lat a primera hora al carrer Islàndia. Amb esta actuació, que suposa en el seu conjunt i per a tota la ciutat una inversió de 580.000 euros, es millorarà també la calçada dels carrers, Municipi, Finlàndia, Bèlgica, Portugal i França.

Parc dels Ametllers

L'ampliació del Parc dels Ametllers, projecte inclòs en el Pressupost Participatiu de 2018, suposa una inversió de 151.388.76 euros que ampliarà l'espai verd i d'oci situat en l'avinguda d'Itàlia. Es tracta d'una actuació que completa l'itinerari per als vianants que transcorre en paral·lel a la via del ‘trenet’. Amb esta obra s'ampliarà la zona verda i es construiran diversos murs de maçoneria. A més, s'instal·larà un nou enllumenat públic ecològic i es millorarà la xarxa d'aigües pluvials i la de reg, la jardineria i el paviment. Els avanços en zones verdes també aconseguixen el parc de jocs infantils de l'avinguda d'Andalusia on s'està substituint el paviment de seguretat infantil, dins d'un pla conjunt que afectarà tot el municipi.

Més i millor estacionament

Els Tolls comptarà d'ací a poc temps amb una nova zona d'estacionament públic al carrer Itàlia. A este efecte s'ha adequat una parcel·la que permetrà l'estacionament dissuasiu i gratuït de més de 300 vehicles amb l'objectiu de descongestionar un barri amb una alta densitat de trànsit a causa de la seua proximitat amb el centre urbà, estació d'autobusos, instal·lacions esportives, els centres educatius del Salt de l’Aigua i el nou Parc de la Séquia Mare. L'Ajuntament també està condicionant i millorant les instal·lacions del ‘pipicà’ confrontant amb nova jardineria i millora de la senyalització.

Accessibilitat

Una altra de les actuacions previstes en Els Tolls en el Pressupost Participatiu 2018 és el Pla d'Accessibilitat Veïnal, amb un pressupost de 224.000 euros. Amb este pla, el barri serà 100% accessible després que s'eliminen totes les barreres arquitectòniques després de la creació d'orelletes i rebaixes en els encreuaments. Durant estos dies actuarà en les interseccions dels carrers França, Grècia, Suïssa i Holanda, i també en les de França amb Portugal i la d'Islàndia amb Alfonso Puchades.