L'alcalde rep a la directiva de l'Associació de Solidaritat Benidorm-Chimbote (ASBECH)

L'objectiu és afavorir el suport solidari, col·laboratiu i formatiu amb la localitat peruana
0
0
L'alcalde rep a la directiva de l'Associació de Solidaritat Benidorm-Chimbote (ASBECH)
L'alcalde rep a la directiva de l'Associació de Solidaritat Benidorm-Chimbote (ASBECH)

Una delegació de l'Associació de Solidaritat Benidorm-Chimbote (ASBECH) ha girat hui visita a la primera autoritat local per a presentar l'associació i traslladar les premisses de col·laboració solidària que planteja amb la localitat peruana de Chimbote, coneguda en els anys seixanta del segle XX com la capital de la pesca i de l'acer i a la qual processos sísmics, els efectes ENSO (la sequera del fenomen El Niño), la sobreexplotació pesquera i la degradació ambiental han sumit en una situació de crisi de la qual està eixint en estos primers anys del segle XXI.

La delegació de ASBECH la van integrar el president, Luís Vañó, al qual acompanyaven càrrecs de la directiva com Vicenta Asensio, Angélica Such, Mamen Díaz i Ana Lloret, al costat del sacerdot benidormer, Jaume Benaloy Marco. Van ser rebuts per l'alcalde Toni Pérez i la regidora de Cooperació, Ángela Llorca Seguí.

Benaloy va exposar els aspectes més significatius de Chimbote, les seues manques i dificultats, destacant les seues coincidències geogràfiques amb Benidorm, amb una illa fins i tot en la seua badia, i la necessitat de treballar en desenvolupament local i participació ciutadana potenciant iniciatives d'ajuda, solidaritat i conscienciació, en les quals Benidorm serà fonamental.

Quan l'associació acabe els seus tràmits i inscripcions, va destacar l'alcalde, podrà optar a les ajudes de cooperació de l'Ajuntament. Toni Pérez va assenyalar els compromisos de solidaritat i desenvolupament local que es poden escometre i va animar a la delegació a avançar en les seues comeses.