L'Ajuntament obri el carrer Aigües, la primera de la Cala que seguix el disseny del Passeig de Ponent

S'ha renovat tota la xarxa hidràulica per a millorar el drenatge de l'aigua que baixa dels barrancs i evitar que arribe a la platja
0
0
L'Ajuntament obri el carrer Aigües, la primera de la Cala que seguix el disseny del Passeig de Ponent
L'Ajuntament obri el carrer Aigües, la primera de la Cala que seguix el disseny del Passeig de Ponent

L'Ajuntament de Benidorm ha reobert al trànsit rodat i per als vianants el carrer Aigües, la primera de La Cala que seguix l'estètica del Passeig de Ponent i en la qual s'ha renovat tota la xarxa hidràulica. Una actuació valorada en 443.691,23 euros, costejats íntegrament per l'empresa concessionària de l'aigua (Hidraqua) amb càrrec al Fons de Renovació, i que ha permés millorar la captació i drenatge de les aigües procedents dels barrancs quan es produïxen episodis de pluges.

L'alcalde, Toni Pérez, ha assenyalat que "hem actuat de manera integral en tot el carrer, millorant la seua estètica, serveis i accessibilitat i també tota la infraestructura del subsòl amb la intenció de protegir, encara més, el nostre principal actiu natural: la platja". Així, "gràcies a l'obra feta en el subsòl, quan ploga amb molta intensitat podrem captar les primeres aigües que baixen dels barrancs pròxims, que són les que presenten major concentració de residus i brutícia, i derivar-les directament i de manera efectiva a la xarxa de residuals evitant així que arriben a la platja". D'esta manera, ha agregat, "arribat el cas, només arribarien a la platja les aigües naturals i netes".

Toni Pérez ha explicat que el carrer Aigües estrena l'aspecte estètic previst per a tots els carrers perpendiculars a Vicente Llorca Alós, amb el mateix gres circular del Passeig de Ponent en diverses tonalitats de blava i blanc. "La intenció és que, de cara a la futura renovació de l'avinguda Vicente Llorca Alós, tots estos carrers adopten la mateixa estètica del Passeig de Ponent, per a donar continuïtat al front litoral".

A més, "hem ampliat la grandària de les voreres per a donar major protagonisme al vianant i configurades orelletes per a fer el carrer totalment accessible". També s'ha renovat l'asfalt i s'ha optat per enllumenat públic de 'led' per a reduir el consum.

L'alcalde ha aclarit que "la vorera este està totalment oberta al trànsit per als vianants, mentre que durant uns dies la vorera oest del carrer seguirà delimitada a l'espera de les últimes rematades del paviment i la jardineria". La jardineria d'eixe tram, que previsiblement estarà enllestida a la fi de la setmana vinent, és a càrrec de l'empresa propietària de la parcel·la contigua, en la qual s'està alçant una torre d'apartaments.