L'Ajuntament invertirà enguany 50.000 euros en millores en els dos cementeris de la ciutat

0
0
L'Ajuntament invertirà enguany 50.000 euros en millores en els dos cementeris de la ciutat
L'Ajuntament invertirà enguany 50.000 euros en millores en els dos cementeris de la ciutat

L'actuació més important és la reparació d'un mur de contenció en el 'Verge del Sofratge'

La Regidoria de Cementeris, que dirigix l'edil Ángela Llorca, invertirà enguany 50.000 euros en millores i arranjaments en els dos cementeris de la ciutat. L'actuació més important i urgent és la reparació d'un mur de contenció en el cementeri 'Verge del Sofratge', que s'ha desplaçat i del que s'han després diverses plaques a causa de la humitat. Des de l'àrea d'Enginyeria s'ha redactat el projecte per a esta actuació, que planteja la construcció d'un mur de formigó armat, salvant el desnivell entre les dos plataformes del cementeri i adequant els itineraris adjacents perquè siguen totalment accessibles.

Llorca i l'alcalde, Toni Pérez, han visitat estos dies el cementeri 'Sant Jaume' per a vore els arranjaments que cal efectuar en les instal·lacions, principalment en la capella, en la qual cal polir el sòl per a retirar les taques que han aparegut sobre el marbre, col·locar una avant teulada per a protegir l'entrada i reparar o substituir les portes de fusta.

A més, i a través de les millores d'algun contracte d'asfalt, s'espera poder actuar sobre diversos trams del paviment que es troben en mal estat. Entre els trams prioritaris està el del carrer que arriba fins als nous nínxols, que es van construir l'any passat i que ja han començat a utilitzar-se.

La responsable de l'àrea ha assenyalat que "amb eixes 176 unitats que construïm el 2016 tenim assegurada la capacitat d'enterrament per a enguany i, molt probablement, per a tot el 2018. Per açò s'ha decidit invertir el pressupost del 2017 a realitzar en tots dos cementeris obres de millora i reparació que, en alguns casos, porten pendents diversos anys i que no poden ajornar-se un exercici més".

Al marge de la reparació del mur de contenció, en el cementeri 'Verge del Sofratge' es canviaran els quadres de llums i, en la mesura del possible, a escometre diverses obres per a incrementar l'accessibilitat.