L'Ajuntament ha desinfectat ja els accessos i zones comunes de més de 180 edificis

Fins al moment s'han rebut més de 800 peticions, que s'encarreguen d'atendre 4 brigades que continuaran operatives per Setmana Santa
0
0
L'Ajuntament ha desinfectat ja els accessos i zones comunes de més de 180 edificis
L'Ajuntament ha desinfectat ja els accessos i zones comunes de més de 180 edificis

Se trabaja en portales, soportales, buzones, puertas exteriores, telefonillos y mobiliario al aire libre

L'Ajuntament de Benidorm, a través del Servici Municipal de Neteja Viària, ha desinfectat ja els accessos i zones comunes de més de 180 edificis de la ciutat, segons les dades traslladades hui pel regidor de Neteja Viària, José Ramón González de Zárate, qui ha recordat que esta actuació s'està realitzant "sense cost directe per a la comunitat de propietaris" i està sent exercida "en horari de matí i vesprada per quatre brigades". Des que es va anunciar este servici dijous passat, 2 d'abril, "s'han rebut ja més de 800 peticions a través del correu electrònic fccbenidorm@gmail.com i dels telèfons gratuïts de la Xarxa d'Ajuda Col·lectiva (#XAC): 900 701 322 i 900 101 215.

De Zárate ha indicat que estes labors de desinfecció, mesura preventiva enfront del coronavirus, es realitzen en "els accessos i les zones d'ús comú que seguixen obertes a l'ús i trànsit dels veïns" com puguen ser corredors, porxades, portes exteriors, porters telefònics i bústies, ascensors i papereres o un altre mobiliari. Queden exclosos d'esta desinfecció l'interior dels edificis, les zones verdes i d'oci com a jardins, piscines, pistes esportives, jocs infantils, etcètera.

Una vegada sol·licitat el servici, l'accés a cada comunitat haurà de ser facilitat pel conserge o un veí, que acompanyarà a la brigada mentre es fan les tasques.

Segons ha assenyalat l'edil, "este servici es continuarà prestant durant la Setmana Santa, inclosos els dies festius, amb la finalitat de poder completar com més prompte millor la desinfecció de totes les comunitats sol·licitants, mantenint tres brigades en horari de demà i una quarta en el torn de vesprada".

Per part seua, l'alcalde, Toni Pérez, ha explicat que "a l'hora d'actuar estem donant prioritat a aquells edificis i comunitats en els quals tenim constància que residixen treballadors de servicis essencials i/o d'emergències, i que en conseqüència estan més exposats, com puguen ser sanitaris, policies, treballadors de supermercats, etcètera". De la mateixa manera, a través d'este servici s'estan desinfectant els apartaments turístics que l'Ajuntament i Hosbec han posat a la disposició del personal sanitari de l'Hospital Comarcal de la Vila Joiosa, de l'Hospital Clínica Benidorm, de l'IMED Levante i de tots els centres de salut de la ciutat, en els quals en estos moments s'allotgen 24 professionals. A estos se sumaran en els pròxims dies nou sanitaris més.

A més, ha apuntat que "és important que hi haja coordinació per part de les comunitats en sol·licitar este servici, per a no duplicar les peticions, ja que en alguns casos ens estan arribant fins i tot per tres vies: administració de finques, conserge i veïns". En tots els edificis que ja han sigut desinfectades s'ha col·locat un adhesiu informatiu.

L'alcalde ha recordat que "fins i tot abans que es decretara l'estat d'alarma, des de l'Ajuntament ja anàvem aplicant mesures especials de neteja i desinfecció en espais públics; uns esforços que s'han redoblat en les últimes setmanes les 24 hores del dia, prestant especial atenció als edificis i instal·lacions essencials i oberts al públic i el seu entorn com puguen ser centres hospitalaris i sanitaris, de servicis de seguretat i essencials, així com les vies públiques d'accés a supermercats, farmàcies, caixers, entitats bancàries, gasolineres, etcètera, arribant diàriament a tots els barris". En estes labors diàries també s'inclou la desinfecció del mobiliari urbà i dels edificis públics.